Care este cel mai bun brand TV? Topul producatorilor de televizoare 2018-2019

Poți partaja pe:

Putin diferita de piata globala, pe piata romanesca de televizoare se comercializeaza produsele brandurilor consacrate dar lipsesc unele branduri noi care au reusit sa se impuna pe piatele globale mai ales datorita preturilor mici. Nu este neaparat o problema, alti producatori „low cost” si-au facut loc pe piata dar putem deja sa vorbim despre un specific al pietei locale.

Topul celor mai buni producatori de televizoare pe piata romaneasca

 

In acest top al producatorilor de televizoare vom incerca sa ne dam seama care brand este mai bun si vom tine cont de mai multe criterii, unele care tin de marketingul producatorului (cum ar fi oferta si pretul), iar altele care tin de caracteristicile generale ale televizoarelor din oferta, cum ar fi calitatea imaginii pe produsele de top sau pe cele de buget, calitatea sonorizarii, rezistenta in timp, pretul sau calitatea meniurilor si a facilitatilor smart – incluse de noi la Ergonomie.

1. Samsung

Marele producator coreean ne-a obisnuit de mult cu calitatea. Are insa numerosi opozanti care, foarte incantati fiind de calitatea imaginilor ecranelor OLED, uita ca un televizor inseamna mai mult decat contrast si culoare. Samsung oricum detinea suprematia in acest top dar odata cu noua gama de televizoare QLED si-a consolidat pozitia de lider.

De asemenea Samsung are cea mai evoluata interfata si cele mai avansate functii pentru televizoarele smart iar licentele detinute permit producatorului sa integreze cele mai evoluate tehnologii.

Gama de preturi acoperita este una foarte larga si dezvoltand in permanenta tehnologii noi gratie activitatii de cercetare ne putem astepta in orice moment la modele noi, mai eficiente, mai bune dar si mai scumpe, cele mai ieftine televizoare QLED avand acum preturi peste 6000 de lei la oferte.

Vezi care sunt cele mai populare televizoare Samsung

2. LG

Asa cum am spus mai sus, televizoarele OLED ofera cele mai bune imagini posibile si aceste ecrane OLED sunt produse de LG. Bineinteles ca producatorul coreean (sic!) nu produce numai televizoare OLED dar trebuie mentionat ca LG se afla in acest top datorita acestora.

Gama de preturi acoperita este una foarte larga dar televizoarele OLED incep de pe la 6500-7000 lei cand fac parte din diferite promotii, avand in general preturile mai mari.

Vezi oferta de televizoare LG

3. Sony

Sony a insemnat totdeauna calitate dar si un pret pe masura. Avand a treia oferta de televizoare din punct de vedere cantitativ, dupa Samsung si LG, producatorul japonez nu ne prea ofera televizoare ieftine (doar cateva) concentrandu-se cu precadere pe clasele superioare si pe produsele de lux.

Totusi, desi putine ca numar, chiar si modelele ieftine au aspectul specific produselor de lux, cu finisaje de calitate, rame inguste, etc.

Vezi toata oferta de televizoare Sony

4. Panasonic

Iata ca dupa ce o vreme marele producator nu a mai fost atat de prezent pe piata globala a revenit in top fiind actualmente considerat producatorul televizorului cu cea mai buna imagine gratie seriilor OLED FZ950 si FZ952 incadrate de noi in categoria de lux.

Cele mai ieftine televizoare Panasonic incep de pe la 1000-1200 lei pe cand cele mai scumpe se incadreaza in gama de lux avand preturi ce depasesc 20.000 lei.

Vezi oferta Panasonic cu televizoarele sortate dupa pret

5. Philips

Cu a patra oferta din punct de vedere cantitativ, dupa Samsung, LG si Sony, Philips se difera de predecesorii sai prin faptul ca ofera o calitate buna pe toata gama de preturi avand in oferta atat televizoare LED cit si televizoare OLED. Prin evolutia preturilor pe ani se poate constata ca in ultimul timp producatorul a focusat mai mult pe gama medie fara a neglija insa televizoarele ieftine.

Vezi cele mai ieftine televizoare Philips
(Preturi sub 500 lei)

6. Sharp

Un producator mai putin cunoscut pe piata romanesca dar care este parintele multora dintre ecranele TV folosite de toti ceilalti producatori, Sharp fiind unul dintre cei mai buni producatori de ecrane IPS LCD. Televizoarele lor au preturi mici si fiabilitate ridicata fiind defavorizate de faptul ca majoritatea le compara cu produse mult mai scumpe ale concurentilor.

Marele pacat al celor de la Sharp este ca au oferit licente ca alti producatori sa vanda propriile produse cu acest brand, bineinteles cu un control strict al calitatii. Nu este neaparat un lucru rau dar in acesta situatie producatorul real devine putin ambiguu.

Vezi toata oferta de televizoare Sharp

7. Tesla

Cine nu a auzit de Tesla, fie ca este vorba de renumitul producator de masini electrice fie ca este vorba de controversatul savant. Dar de televizoarele Tesla n-am prea auzit niciunul si iata ca totusi acest brand se gaseste doar pe locul 7 in acest top. Dar sa fie clar ca nu vorbim despre Tesla Motors!

Trebuie sa stiti ca Tesla are pe piata trei serii de televizoare: S3, S6 si S9. Fiecare dintre aceste serii are anumite caracteristici:

  • Seria S3 este compusa in totalitate din televizoare foarte ieftine HD sau Full HD;
  • Seria S6 inseamna Direct LED Ultra HD;
  • Seria S8 Inseamna Direct LED Ultra HD dar si functii Smart.

Vezi oferta de televizoare Tesla

8. Toshiba

Televizoarele Toshiba comercializate in Europa, la fel ca toate prezentate mai jos in acest top sunt produse de firma Vestel din Turcia. Vestel este cel mai mare producator de televizoare din Europa si detine numeroase alte branduri mai mult sau mai putin cunoscute dar produce si sub licenta unor producatori cunoscuti precum Telefunken, Toshiba, Medion, Microstar, JVC si chiar Philips, Panasonic, Polaroid, Saba sau Sanio. Deci nu e rau.

Vezi toate televizoarele Toshiba

9. JVC

JVC este o alta firma cu originile in Japonia, aceasta fiind initial filiala a unei companii americane. Televizoarele JVC comercializate la noi sunt cel mai probabil produse tot in Turcia de Vestel.

Finute, finisaje bune, rame inguste si mai ales preturi accesibile.

Vezi toate televizoarele JVC (review)

10. Horizon

Horizon este un brand cunoscut in Romania (cred ca al cincelea din punct de vedere al ofertei) si comercializeaza televizoare ieftine prin intermediul distribuitorului NOD distribution (fostul ASEsoft) care este probabil si detinatorul marcii.

Horizon are in oferta televizoare LED ieftine, unele cu functii smart care s-au dovedit a fi foarte fiabile si apreciate de utilizatorii casnici.

Vezi cele mai ieftine televizoare Horizon

11. Nei

Televizoarele Nei sunt si ele produse tot in Turcia de Vestel. Acest lucru nu inseamna ca toate aceste televizoare sunt la fel. In niciun caz! Fiecare serie are propria tehnologie, fiecare model are propriile specificatii si facilitati.

De asemenea Nei are in oferta numai televizoare ieftine, cele mai scumpe nedepasind 3000 de lei.

Vezi cele mai apreciate televizoare NEI

12. Wellington

Produse de firma turca Vestel, televizoarele Wellington asigura un nivel decent al calitatii la preturi foarte mici.

Cele mai ieftine televizoare LED Wellington se incadreaza in categoria de pret intre 500 si 1000 de lei, putine fiind cele care depasesc pretul de 3000 de Lei.

Vezi toate televizoarele Wellington

Acest top este compus din cele mai cunoscute marci de televizoare comercializate in Romania si trebuie sa stiti ca toate, fara exceprie, sunt televizoare foarte bune dar nu toate se preteaza excelent pentru functii suplimentare.

Acest top poate avea un grad de subiectivism si aici ma refer cu precadere la marcile Wellington si NEI care poate si-ar fi meritat un loc mai sus in clasament. Totusi, oferta Horizon foarte generoasa, renumele JVC si Toshiba precum si calitatea televizoarelor Tesla au facut ca cele doua marci foarte apreciate la noi sa ocupe ultimele doua pozitii chiar daca televizoarele lor sunt foarte apreciate pe segmentele respective de pret.

Am acordat o importanta mai mare partii superioare a acestui top unde este destul de greu sa facem departajari iar subiectivismul nu poate fi evitat. Totusi, Samsung ramane in opinia noastra liderul incontestabil pentru ca televizorul de astazi inseamna mai mult decat capabilitatea de a reda negru intens. Dar daca stiti ca apreciati imaginile foarte exacte mai mult decat imaginile spectaculoase, ca nu conteaza atat de mult interfata televizorului si ca niciodata camera in care il montati nu va fi prea luminoasa, puteti considera pe primul loc oricare dintre producatorii de televizoare OLED si sa faceti alegerile ca atare.

Poți partaja pe:

2 comentarii

    • Multumiri pentru clarificari, Sebi. Situatie este putin complicata, Vestel se pare ca inca produce sub brandul Sharp dar nu televizoare ci numai asa-numitele white goods (chestii albe, de genul: masini de spalat, frigidere, cuptoare si alte electrocasnice mici) – http://www.sharphomeappliances.com/. Deci ai dreptate, nu televizoare!
      Am inlocuit exemplele cu brandurile pentru care produce (si) Vestel pentru a nu mai produce confuzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *