Cum sa aleg un televizor bun? Ghid achizitie TV

Ce televizor sa aleg

Este uimitor modul in care a evoluat tehnologia si ce au devenit televizoarele moderne. Ce inseamna alegerea unui TV? De cele mai multe ori ajungem sa avem in fata niste termeni tehnici specifici, necunoscuti publicului larg, care nu ne ajuta cu mare lucru. Iata un ghid scurt de achizitie care trece in revista principalele caracteristici pe care le poate avea un televizor la nivelul anului 2023.

Ce televizor e mai bun?

Cel mai bun televizor este acela care iti acopera toate nevoile de divertisment si informare, la un standard pe care tu il poti accepta. In ce constau aceste standarde? Cel mai frecvent acestea au legatura cu aspectul si dimensiunea televizorului, cu calitatea imaginii si sunetului si, nu in ultimul rand, cu prezenta functiilor Smart.

Mai departe, in 9 capitole, tratam principalele aspecte ale caracteristicilor cu adevarat importante pentru a alege un televizor bun, oferindu-va posibilitatea sa navigati direct la capitolul de care sunteti interesati, multe dintre lucrurile despre care vorbim, dumneavoastra cunoscandu-le deja. Dupa fiecare capitol puteti reveni la cuprins pentru a selecta din nou ce va intereseaza.

Daca sunteti grabit, puteti naviga direct la rezumat pentru a vedea rezumatul.

Cuprins

 1. Pretul
 2. Diagonala
 3. Rezolutia
 4. Ecranul
 5. Functii (3D, Smart, etc)
 6. Sonorizarea
 7. Conectivitate
 8. Brand
 9. Magazin
 10. Nu ai timp? Citeste rezumatul!

1. Pretul

Nu puteti planifica achizitia unui televizor fara sa porniti de la bugetul de care dispuneti.

Preturile televizoarelor incep de pe la 350 Lei, cele mai ieftine si mai mici, si pot ajunge la cateva zeci de mii. Astfel, functie de buget fiecare trebuie sa faca cea mai buna alegere pentru el, si veti vedea ca aveti de unde alege.

Trebuie sa stiti ca pretul unui televizor este relationat direct cu gama din care face parte si cu tehnologiile integrate iar la modelele mai vechi pretul nu scade semnificativ. Este deci o investitie care merita facuta, la magazinele online veti gasi mereu comentarii in care clientii isi lauda televizoarele modele mai vechi pentru calitatea imaginii sau pentru sonorizare.

Un televizor este cu atat mai scump cu cat este mai mare. Deci ce faceti in cazul unui buget limitat? Recomandarea nostra ar fi sa nu faceti rabat de la recomandarile pentru diagonala, functie de dimensiunile incaperii unde urmeaza sa montati televizorul, si abia apoi sa va ganditi la functiile suplimentare.

Nu vom insista in privinta televizoarelor scumpe sau a celor de lux, dar asta nu inseamna ca nu le recomandam cui si le permite. Cand ai bani multi e mai usor sa faci o alegere pentru ca vei cumpara ce e mai bun, indiferent de pret. Cand ai un buget limitat alegerea devine mult mai grea!

Televizoare sub 1000 Lei

Reveniti la Cuprins ↑

2. Cum alegi diagonala ecranului

Trebuie sa recunoastem ca atunci cand cumparam un televizor ne uitam prima data sa alegem unul cat mai mare care sa se incadreze in buget. Total gresit! Diadonala ecranului trebuie colerata cu distanta de la care televizorul va fi pr5ivit si cu rezolutia acestuia.

Cum alegeti televizorul cu diagonala potrivita?

Daca pana mai anul trecut puteau fi prezentate tabele simple cu distanta de la care poate fi privit un televizor functie de diagonala, odata cu aparitia standardului Ultra HD 4K si Ultra HD 8K, a intrat in ecuatie si al treilea element esential: rezolutia.

Diagonala televizorului se alege functie de distanta de la care se face vizionarea si de rezolutia ecranului.

Explicatia este foarte simpla. Imaginea pe ecranului televizorului este alcatuita din pixeli. Acesti pixeli sunt aranjati in forma unei matrice si constituie practic rezolutia ecranului, despre care o sa vorbim mai tarziu. Distanta minima de vizionare trebuie sa fie atat de mare incat sa nu se perceapa absolut deloc elementele componente ale imaginii, adica pixelii.

In cazul televizoarelor cu diagonala mare si rezolutie mica pixelul va avea o dimensiune mai mare decat la televizoarele de aceeasi dimensiune de rezolutie Ultra HD. Astfel, aceste televizoare trebuiesc privite de la distanta mai mare pentru ca de aproape veti vedea punctele din care este constituita imaginea.

In cazul televizoarelor cu rezolutie mare, Full HD sau Ultra HD, pixelul are dimensiune mai mica si televizorul poate fi privit mai de aproape dar fara a exagera. Niciodata nu priviti televizorul prea de aproape, poate afecta vederea!

Exista nenumarate tabele pentru a alege diagonala ideala dar, indiferent pe care dintre ele il folositi, nu faceti rabat de la distanta minima de vizionare. Daca priviti televizorul prea de aproape, acesta poate afecta sanatatea ochilor dumneavoastra!
In diagrama de mai jos este reprezentata distanta minima de la care poate fi privit un televizor functie de diagonala, pentru fiecare standard de rezolutie. Cu alb este trecuta diagonala ecranului iar cu cyan distanta minima de vizionare.

Distanta MINIMA de vizionare functie de diagonala televizorului pe standarde de rezolutie

Distanta MINIMA de vizionare functie de diagonala televizorului pe standarde de rezolutie

Dar pentru ca graficul poate este mai greu de interpretat (sau de copiat), iata mai jos un tabel care va prezinta o abordare putin diferita: diagonala maxima acceptata la un televizor functie de distanta de vizionare, pentru fiecare dintre standardele de rezolutie, precum si diagonala minima recomandata indiferent de rezolutie:
Nota: puteti folosi acest tabel pe site-ul dumneavoastra numai daca lasati ultimul rand care prezinta sursa!

Distanta de vizionareDiagonala maxima  HDDiagonala maxima Full HDDiagonala maxima UHD 4KDiagonala minima
1 m 40 cm 58 cm 80 cm23 cm
1,5 m 60 cm80 cm 119 cm 40 cm
2 m 80 cm119 cm152  cm 56 cm
2,5 m101 cm147 cm190 cm71 cm
3 m119 cm177 cm222 cm 80 cm
3,5 m 139 cm197 cm 253 cm 101 cm
4 m152 cm222 cm 307 cm 119 cm
4,5 m 177 cm253 cm 346 cm127 cm
5 m 190 cm290 cm 384 cm147 cm
Preluat de la si cu acordul TVLAND.RO

In ambele reprezentari au fost folosite numai valorile standardizate pentru diagonala televizorului. Va atrag atentia ca este vorba despre diagonala maxima a televizorului si distanta minima de vizionare.

Reveniti la Cuprins ↑

3. Cum alegi standardul de rezolutie

Rezolutia ecranului este una dintre cele mai importante specificatii de care tinem cont atunci cand cumparam un televizor nou. Dupa cum am spus mai sus, rezolutia reprezinta numarul de pixeli ai matricei ce formeaza imaginea pe ecranul televizorului si este exprimata sub forma de produs dintre numarul de pixeli pe orizontala si numarul de pixeli pe verticala. O sa vedem mai jos cat de importanta este aceasta pentru claritatea imaginilor redate. Dar mai intai sa vedem care sunt standardele de rezolutie.

Majoritatea televizoarelor de pe piata indeplinesc acum cel putin standardul HD. Dar pentru ca exista diferentieri si nuante, iata care sunt cele mai intalnite rezolutii:

 • Standardul UHD 8K – Nou aparut este cel mai inalt standard de rezolutie pe care il puteti dasi la un televizor. foloseste uzual rezolutii de 7680 x 4320 dar acestea pot diferi functie de formatul ecranului. Exista ca standard de inregistrare si de redare, nu exista momentan ca standard de transmisie TV.
 • Standardul Ultra HD 4K – Foloseste uzual rezolutia de 3840 x 2160 dar se refera la orice televizor ce are rezolutia verticala de 2160 pixeli. Exista ca standard de inregistrare si de redare, au inceput sa apara si posturi TV care transmit la aceasta rezolutie.
 • Standardul HD 1080p – supranumit Full HD – proceseaza si afiseaza imagini si transmisii TV la rezolutia de 1920×1080. Este standardul cel mai potrivit pentru majoritatea situatiilor dar nu si pentru cinefili, cand doriti sa priviti de aproape un televizor cu ecran mare.
 • Standardul HD 1080i – supranumit in SUA HD Ready – afiseaza imagini la rezolutia de 1920×1080 prin interpolare, procesarea facandu-se la rezolutii mai mici, de obicei 720p. Acest standard nu mai este folosit la televizoare, fiind pur si simplu eliminat de evolutia tehnologica.
 • Standardul HD 720p – Supranumit in Europa HD Ready sau simplu HD – proceseaza si afiseaza imagini la rezolutia de 1280×720. Acest standard este cel mai ieftin de pe piata actuala si se intalneste la televizoarele care au in specificatie HD sau HD Ready.
 • Standardul 480p (ED) – proceseaza si afiseaza imagini la rezolutia de 640×480 format 4:3 sau 854×480 format 16:9. Se mai intalneste doar la modele vechi de dimensiuni foarte mici.
 • Standardul 480i (SD) – afiseaza imagini la rezolutia de 640×480 format 4:3 sau 854×480 format 16:9, dar prin interpolare. Nu mai exista pe piata.

Pentru a exemplifica si mai clar importanta standardului de rezolutie, in imaginea urmatoare veti vedea diferentele in ceea ce privesc detaliile pentru fiecare dintre aceste standarde:

Diferente de detaliu functie de rezolutia televizorului

In privinta ecranelor Ultra HD (4K) cea mai buna reprezentare mi s-a parul a celor de la NVIDIA, acestia punand in evidenta diferenta de detaliu pe o suprafata de 1 cm2 dintre o imagine redata la standardul Full HD si aceeasi imagine redata la standardul Ultra HD:

Diferenta de detaliu intre HD si Ultra HD

Incepand cu anul 2015, standardul de rezolutie 4K a fost preluat de majoritatea producatorilor, in ciuda faptului ca la noi inca sunt posturi de televiziune nu transmit nici macar HD. Avantajele televizoarelor Ultra HD sunt multiple si au la baza faptul ca pentru aceeasi dimensiune a ecranului numarul de pixeli afisati este de patru ori mai mare decat la televizoarele Full HD.

Este recomandat ca televizorul pe care il alegeti sa aiba rezolutia cat mai mare. Veti observa ca preturile se intrepatrund si, in unele cazuri, in acelasi buget se poate lua un TV cu rezolutie Full HD sau Ultra HD.

Merita cumparat un televizor 4K?

Cu siguranta! Multi utilizatori sunt insa nemultumiti in momentul in care descopera ca desi televizorul este 4K transmisia posturilor de televiziune este mult sub acest standard iar imaginile native 4K nu pot fi vazute decat de pe suporturi externe. Nu se poate spune despre televizoarele 4K ca sunt doar o fita, aca cum este cazul televizoarelor curbate.

Televizoare HD Televizoare Full HD Televizoare Ultra HD 4K

Reveniti la Cuprins ↑

4. Cum alegi tipul ecranului (panoului)

Atunci cand hotarati sa cumparati un televizor, o importanta deosebita o are tehnologia de constructie a ecranului. Veti descoperi ca fiecare tehnologie are pretul ei iar unele sunt chiar foarte scumpe.

In momentul de fata sunt foarte multe tehnologii de redare a imaginilor pe ecrane plate. Dintre acestea cele mai cunoscute sunt tehnologiile LCD, LCD-LED backlight (numita simplu LED), OLED si QLED.

Confuzii mari se fac in cazul tehnologiei LED, datorita faptului ca aceasta nu foloseste o matrice de diode LED pentru a reda imaginea ci foloseste diode LED pentru a asigura lumina din spatele ecranului. Deci, ecranele LED sunt de fapt ecrane LCD care au lumina din spatele ecranului generata de niste diode LED, si nu de tuburi cu neon cum erau vechile televizoare LCD.

Avantajele ecranelor LED backlight fata de ecranele LCD din generatia veche, decurge din faptul ca diodele LED au consumul mai mic, lucreaza in curent continu la tensiuni mici (vechile ecrane folosind niste tuburi cu neon ce lucrau la tensiuni si frecvente mari) si au durata de viata mai mare.

Ecranele IPS, care se gasesc si acestea la unele televizoare, sunt poate cele mai performante, avand consumul ceva mai mic decat ecranele LCD si oferind avantaje clare in ceea ce priveste unghiul de vizibilitate si contrastul, acestea redand culoarea neagra mai intens.

Ecranele OLED, desi ofera cele mai multe avantaje au marele dezavantaj de a fi foarte scumpe, ceea ce le face greu accesibile pentru publicul larg. Sunt insa ecranele care nu au defecte de imagine, care pot reda negrul la fel de bine ca ecranele plasma dar sunt subtiri si usoare ca ecranele LCD.

Ecranele QLED au aparut pe piata in anul 2018 si imbina tehnologia Quantum Dot cu tehnologia LED. Au marele avantaj ca nanocristalele din care este confectionat ecranul absorb lumina de background si emit propria lumina in culori primare pure si astfel sunt excluse reflexiile, denaturarile sau defectele de imagine. Si aceste ecrane se apropie de perfectiune, avand si un timp de raspuns mai mic. QLED este o tehnologie noua, avansata si in timp poate deveni mai ieftina decat cea OLED.

Ecranele NanoCell LED sunt cele mai noi intrate pe piata, aceasta tehnologie fiind patentata de LG. Aceasta tehnologie vine pentru a concura tehnologia QLED de la Samsung, cele doua tehnologii fiind foarte asemanatoare: ambele folosesc nanoparticule pentru a purifica culorile de baza RGB si a elimina spectrele nedorite. Noi am adaugat in filtre aceasta tehnologie pentru ca atat ecranele QLED cat si cele NanoCell sunt foarte diferite de ecranele LCD LED clasice, fie ele chiar si IPS.

Alegerea tehnologiei ecranului se face in principal dupa buget si dupa cat de luminoasa va fi incaperea in care va fi instalat televizorul. Pentru incaperile foarte luminoase sunt mai potrivite ecranele QLED iar pentru bugetele mari cele mai potrivite sunt televizoarele OLED.

Avantajele si dezavantajele fiecarei tehnologii le puteti intelege mai usor din tabelul de mai jos.

TehnologieAvantajeDezavantaje
LCDIeftine, ofera un bun raport dimensiune / pret.Tehnologie invechita, contrast scazut, unghi mic de vizualizare.
LEDConsum redus, rama mai subtire, durata de viata mai mare.Unghi de vizibilitate redus, unele prezinta efect „backlight bleeding”.
IPSConsum redus, Rama subtire, durata de viata mare, contrast imbunatatit, unghi de vizibilitate foarte mare.La contrast foarte puternic, gresit reglat, poate prezenta efect de halou în jurul obiecte luminoase pe fond întunecat.
PlasmaCel mai bun detaliu pentru imaginile in miscare, contrast forte bun, pret redus pentru dimensiuni foarte mari, unghi mare de vizionare, negru intens si uniform pe toata suprafata ecranului.Cel mai mare consum de energie, disipa multa caldura, mai grele si mai masive, durata de viata limitata, luminozitate scazuta, potential de retentie imagine.
OLEDTinde sa atinga perfectiunea. Fiecare punct de pe ecran isi emite propria lumina si propria culoare. Nu are defecte de imagine, are consum variabil functie de imaginile redate. Contrast superior fata de tehnologiile anterioare.Pretul mare, stralucire mai mica decat IPS, QLED, NanoCell LED.
QLEDQuantum Dot LED este o tehnologie noua foarte apropiata ca performanta de tehnologia OLED si are avantajul ca este mai accesibila ca aceasta pentru ecrane mari. Culorile sunt perfecte, fara reflexii sau denaturari. Ofera cele mai stralucitoare imagini.Poate prelua o parte din defectele de imagine ale ecranelor LCD datorate neuniformitatii luminii de background, negrul redat nu este la fel de intens la la ecranele OLED dar este oricum superior celorlalte tipuri de ecrane.
NanoCell LEDTehnologie noua dezvoltata de LG foarte asemanatoare cu tehnologia QLED. Reda culori perfecte, elimina spectrele de culoare nedorite, creste acuratetea culorilor indiferent de unghiul din care este privit ecranul. Ofera Cele mai stralucitoare imagini.Poate prelua o parte din defectele de imagine ale ecranelor LCD datorate neuniformitatii luminii de background, negrul redat nu este la fel de intens la la ecranele QLED sau OLED dar este oricum superior celorlalte tipuri de ecrane.

Cel mai neplacut efect ce apare destul de frecvent la ecranele LCD, indiferent de tehnologia de generare a luminii este efectul backlight bleeding, ce se manifesta prin redarea neuniforma a culorilor inchise, fiind cel mai vizibil pe culoarea neagra. Cand cumparati un televizor puteti verifica prezenta acestui efect.

Ce televizor sa aleg - blacklight bleeding

Rata de refresh a televizorului, cea careia i se acorda atat de multa importanta, este de fapt o specificatie a panoului si este in directa legatura cu tehnologia in care acesta este construit.

Veti observa ca in ultima vreme producatorii au optat pentru panouri cu rate mai mici de refresh pentru a putea oferi unghiuri mari de vizionare. Este de fapt o problema tehnologica, ecranele care folosesc tehnologia IPS sau tehnologii inrudite cu acesta au timpii de raspuns destul de mari si nu permit rate mari de refresh dar ofera imaginii de cea mai buna calitate si unghiuri foarte mari de vizualizare.
In aceste conditii producatorii au dezvoltat tehnologii care sa permita redarea imaginilor cu dinamica mare si la rate mici de refresh.

Incepand cu anul 2016 a mai aparut o confuzie, iscata de aceasta data de Samsung. Acestia au pus pe piata o serie de televizoare cu ecran SUHD ceea ce a creat impresia ca este vorba de o noua tehnologie. Pana la urma s-a dovedit ca ecranele SUHD sunt de fapt ecrane cu rezolutie UHD in tehnologie LED backlight fabricate de Samsung (SUHD – Samsung Ultra High Definition).

Ecranul curbat este o alta caracteristica ce si-a facut loc in specificatiile televizoarelor si chiar a fost populat intr-o vreme. Ideea pe care sunt construite televizoarele cu ecran curbat este aceea ca de la distanta optima de vizionare sa poata fi privit perpendicular in orice punct al ecranului, adica aceasta tehnologie se intalneste numai si numai la televizoarele cu diagonala mare.

Problema este ca acest lucru se intampla numai daca sunteti plasati pe axa televizorului si numai un utilizator poate fi plasat pe axa acestuia, ceilalti utilizatori avand unghiuri foarte diferite in care vad diverse parti ale ecranului. Din fericire, panourile moderne au unghiuri foarte mari de vizualizare si nu apar deteriorari ale imaginii. Totusi, acesta tehnologie se dovedeste a fi inutila din punct de vedere al experientei de grup si  este considerata de multi analisti mai mult o problema de design si de moda.

Este mai spectaculos un televizor cu ecran curbat? Bineinteles ca este, dar nu ofera o experienta superioara televizoarelor cu ecrane plate, decat prin aspect. Daca aspectul conteaza, merita cumparat un astfel de televizor!

Televizoare LED Televizoare OLED Televizoare SUHD

Reveniti la Cuprins ↑

5. Functiile suplimentare si tehnologiile integrate

Exista o sumedenie de functii suplimentare pe care televizoarele moderne le indeplinesc, indiferent daca hotarati sa cumparati un televizor ieftin sau scump. Redarea imaginilor foarte dinamice si imbunatatirea contrastului pot avea nevoie de controlul luminii de background, controlul ratei de refresh sau alte tehnologii care sa le imbunatateasca.

5.1. Player multimedia

Daca doriti sa cumparati un televizor capabil sa redea continut multimedia de pe un suport USB, fie stick sau hard disk extern, fara a folosi alt intermediar, va trebui sa urmariti ca acesta sa aiba functia de player multimedia.

Majoritatea televizoarelor moderne au aceasta functie, mai bine sau mai putin bine implementata. Diferentele apar in capabilitatea de a reda fluent continut full HD, capabilitatea de a reda orice format video si capabilitatea de a reda orice format audio.

5.2. Tehnologie 3D

Tehnologia de redare a imaginilor 3D a fascinat foarte multi cineasti si dorinta de a vedea tridimensional filmul favorit chiar in confrtul propriei locuinte va poate determina sa scoateti ceva mai multi bani din buzunar si sa alegeti un televizor 3D.

In ultimii ani aceasta tehnologie a fost abandonata de multi producatori datorita costurilor excesive si numarului relativ mic de clienti interesati, asta poate si datorita preturilor mari si continutului insuficient in acest format.

Trebuie sa stiti ca exista doua tehnologii de baza in redarea imaginilor 3D, ambele folosind niste ochelari speciali, activi sau pasivi. Cele doua tehnologii sunt foarte diferite intre ele si nu exista compatibilitate, fiecare avand avantaje si dezavantaje.

 • Tehnologia 3D cu ochelari activi este mai spectaculoasa, mai scumpa, dar si mai pretentioasa si mai obositoare pentru ochi. Prin aceasta tehnologie se vizualizeaza filmele 3D la rezolutia ecranului dar prin injumatatirea ratei de refresh. Efectele 3D sunt mai ample, mai clare, mai spectaculoase. Cei mai cunoscuti producatori care folosesc acesta tehnologie sunt Samsung Sony si Sharp.
  Samsung Sony Sharp
 • Tehnologia 3D cu ochelari pasivi este mai accesibila ca pret, mai putin pretentioasa permitand un unghi mai larg de vizualizare si mai putin obositoare pentru ochi. Din pacate imaginile vor fi vizualizate la rezolutie injumatatita insa va fi pastrata rata de refresh. Din acesta cauza aceasta tehnologie este mai putin obositoare pentru ochi dar nu atat de spectaculoasa. Cei mai cunoscuti producatori care folosesc acesta tehnologie sunt LG, Philips, Toshiba, Cello, Technika si Panasonic.
  LG Philips Toshiba Panasonic.

Afla cum functioneaza cele doua tehnologii citind articolul 3D activ vs 3D pasiv – Televizor 3D activ sau televizor 3D pasiv – ce sa aleg?.

Desi unele televizoare pot converti continutul 2D pentru a il reda 3D, acuratetea acestor sisteme este departe de a substitui inregistrarile native 3D.

Daca doriti un televizor 3D stiti acum care sunt diferentele de la un producator la altul. De retinut ca la televizoarele 3D active este important ca rata de refresh sa fie cat mai mare iar la cele pasive ca rezolutia sa fie cat mai mare.

5.3. Smart TV

Functia Smart TV este tot mai importanta la televizoarele moderne. Intr-o era a comunicarii nici nu ar putea fi altfel.

cum aleg un Smart TV

Sub aceasta denumire se ascund o sumedenie de alte functii ce va permit conexiunea la internet si redarea de continut online, descarcarea de aplicatii, jocuri sau accesarea site-urilor de socializare. O importanta deosebita pentru functiile smart o are conexiunea la internet. Functiile smart au evoluat si ele foarte mult odata cu aparitia sistemelor de operare dedicate televizoarelor.

Aici ar fi multe de spus. Televizoarele Smart au evoluat foarte mult in ultimii ani iar acum s-a ajuns in situatia ca unele dintre acestea sa ruleze sisteme de operare precum WebOS, Android, Tizen sau Firefox. Este un urias pas inainte dar totodata este si o indepartare de functia de baza a televizorului.

Ca idee generala trebuie sa retineti ca interfata si functiile smart sunt foarte diferite de la un producator la altul si de la un sistem de operare la altul. Daca doriti un televizor Smart convingeti-va ca are interfata si functiile pe care le doriti. Iar daca functia Smart va fi una secundara, nu optati pentru un televizor cu sistem de operare.

Preturile televizoarelor cu functie Smart TV au scazut in ultima vreme, astfel ca daca veti dori sa cumparati un astfel de televizor sunt sanse sa il gasiti chiar si printre produsele ieftine.

Televizoare Smart TV

5.4. Redarea miscarii: Clear Motion, Motionflow XR, Perfect Motion, Dynamic MCI

Majoritatea producatorilor folosesc tehnologii suplimentare pentru redarea imaginilor in miscare. Sub aceste tehnologii se ascunde de multe ori si rata de refresh a televizorului, producatorii preferand sa nu o mai mentioneze. In general rata de refresh este submultiplu al frecventei tehnologiei de radare a imaginilor in miscare.

Fiind brevetate cu denumiri diferite de la un brand la altul, Clear Motion Rate, Motionflow XR, Perfect Motion Rate sau Dynamic MCI sunt cele mai evoluate tehnologii pentru imbunatatirea redarii imaginilor in miscare. Aceste tehnologii imbina rata de refresh a televizorului cu numarul de frame-uri pe secunda ale filmului pentru a oferi la fiecare refresh imagini clare si complete. Astfel, televizoarele ce au integrate aceste tehnologii fac o scanare a imaginilor de intrare si au grija ca la afisare fiecare cadru sa cuprinda o imagine completa. Ca rezultat, contururile vor fi mai clare, miscarea mai cursiva iar detaliile mai evidente, efectul fiind cu atat mai spectaculos cu cat rezolutia televizorului este mai mare.

Reveniti la Cuprins ↑

6. Sonorizarea

Desi lucrurile par simple trebuie sa acordati atentie si sistemului audio cu care televizorul este echipat. Televiziunea este o experienta audio-video si degeaba aveti imaginea perfecta daca sunetul se aude ca la patefon.

Puterea audio a unui televizor trebuie sa fie cu atat mai mare cu cat diagonala acestuia este mai mare din simplul motiv ca un televizor mai mare va fi instalat intr-o incapere mai mare.

Pe langa puterea audio puteti urmari si calitatea auditiei. Exista televizoare care sunt echipate cu doua difuzoare, exista televizoare care sunt echipate cu sisteme audio 2.1 (2 difuzoare si un subwoofer), exista televizoare care au integrate boxe pe mai multe cai sau sisteme audio complexe cu cai de amplificare multiple si difuzoare integrate pentru fiecare gama de frecventa: joase, medii, inalte.

De asemenea tehnologiile audio sunt foarte importante deoarece acestea participa activ la decodarea sunetului. Spre exemplu, ati observat ca toata lumea cauta televizoarele cu DTS si mai nou producatorii au cam renuntat la acest codec. Ce se intampla? Filmele care au sunetul in acest format nu vor putea fi redate cu sunet si uite asa revenim la cinematografia muta…

Reveniti la Cuprins ↑

7. Conectivitate

Atunci cand cumparati un televizor trebuie sa va ganditi si la interconectarile pe care le puteti face cu dispozitivele pe care deja le aveti, fie ca dispozitiv de intrare sau ca dispozitiv de iesire.

Astfel, va trebui sa urmariti sa aveti mufele specifice de intrare:

 • Conexiune Wi-Fi sau bluetooth,
 • HDMI – pentru a-l folosi ca dispozitiv de iesire (monitor),
 • USB – pentru a reda continut de pe suporturi externe,
 • Euro-SCART – pentru a-l folosi ca dispozitiv de iesire sau ca sursa pentru alte dispozitive,
 • VGA – pentru a-l folosi ca dispozitiv de iesire,
 • RJ45 – pentru conexiunea la internet, in cazul televizoarelor smart.

Mufele specifice de iesire vor fi iesirile audio-video, iesiri pentru boxe, casti, etc.

Reveniti la Cuprins ↑

8. Cum alegi marca televizorului

Nu are rost sa negam importanta brandului atunci cand dorim sa cumparam un televizor. Cu atat mai mult cu cat fiecare producator are propriile tehnologii patentate pe care le foloseste in exclusivitate.

Trebuie remarcat faptul ca piata romaneasca se difera de cea globala prin prezenta catorva branduri regionale si absenta unora globale. Motivele sunt evidente, din acest punct de vedere investitorii locali si producatorii europeni s-au descurcat foarte bine pentru a ocupa piata cu produse foarte competitive.

O clasificare a principalelor branduri care comercializeaza televizoare in romania puteti vedea citind Topul producatorilor de televizoare 2018, lucrurile nu s-au schimbat substantial intre timp. De asemenea am inclus si in meniu cei mai importanti 10 producatori.

Veti observa ca o serie de branduri care disparusera de pe piata reapar acum si incearca sa se impuna pe baza increderii pe care utilizatorii o au la nivel local. Nu trebuie sa le evitati, daca pretul va avantajeaza acestea pot fi cea mai buna solutie.

Reveniti la Cuprins ↑

9. Cum alegi magazinul

Nu este o gluma, chiar este important magazinul de unde cumparati un televizor deoarece obligatiile contractuale pentru garantie le are, conform legii, vanzatorul, adica fix magazinul de la care cumparati.

Preturile sunt foarte diferite de la un magazin la altul dar nu toti clientii fac alegerea dupa pret. Dintre magazinele cunoscute, unele sunt apreciate pentru preturile mici, altele pentru promotiile foarte frecvente, pentru seriozitate sau calitatea serviciilor.

Vezi promotiile eMag

La ora actuala marile magazine va ofera posibilitatea de a cumpara online orice televizor doriti, doar printr-un click. De asemenea, o sumedenie de magazine mici, necunoscute pana acum au intrat pe piata online din Romania.

Atunci cand doriti sa cumparati un televizor trebuie sa fiti prudenti si sa alegeti un magazin cat mai serios, care sa va asigure conform legii garantia si posibilitatea de returnare a produsului. Nu cumparati online din site-urile in care nu este precizata societatea comerciala din spatele site-ului.

Trebuie sa stiti ca la cumpararea unui televizor online aveti dreptul legal de a-l returna in 14 zile. Acest termen a fost extins de multe dintre magazinele online, ajungand pana la 30 de zile de la primirea televizorului.

eMag CEL evoMAG ClickShop MarketOnline azerty

Reveniti la Cuprins ↑

Rezumat – Ce televizor e mai bun?

Deoarece acest articol are 9 capitole si se poate ca timpul se nu va permita sa le cititi pe toate va prezentam mai jos un rezumat al ghidului de achizitionare pentru televizoare.

 1. La achizitia unui televizor se porneste de la bugetul alocat. Doar in cazul in care bugetul nu este limitat se opteaza pentru alegerea televizorului exclusiv dupa specificatii.
 2. Diagonala televizorului se alege functie de distanta de la care se va face vizionarea si rezolutia acestuia. Cu cat un televizor are rezolutia mai mare cu atat va putea fi privit mai de aproape.
 3. Rezolutia unui televizor reprezinta numarul de puncte pe care le are ecranul, exprimate sub forma de produs. Functie de rezolutie un televizor poate fi HD, Full HD sau Ultra HD (4K sau 8K). Cu cat rezolutia e mai mare cu atat detaliile vor fi mai clare si televizorul poate fi privit mai de aproape.
 4. Ecranul, numit si panou, este elementul principal al televizorului. Majoritatea televizoarelor de pe piata au ecrane LCD LED dar se mai gasesc si televizoare OLED, care sunt mai bune si mult mai scumpe. Incepand cu 2017 au aparut pe piata televizoarele QLED care celemai evoluate televizoare LED iar din 2019 televizoarele NanoCell LED care au cel mai larg unghi de vizionare si cele mai stralucitoare ecrane.
 5. Functiile suplimentare pe care le are un televizor sunt functia Smart si functia 3D. Functia Smart TV difera de la un producator la altul si aste dependenta de sistemul de operare instalat. Functia 3D poate fi activa (cu ochelari cu baterie) sau pasiva (cu ochelari polarizati fara baterie). Pentru a vedea detaliile cititi in articol… Celelalte functii si tehnologii au rolul de a imbunatati redarea imaginilor si miscarii.
 6. Sonorizarea este importanta din perspectiva puterii si calitatii. Exista televizoare care au doar doua difuzoare de putere mica, exista televizoare care au tot doua difuzoare dar de putere mare si de banda larga, exista televizoare care au intrate sisteme 2.1 sau chiar mai complexe. Cu cat camera este mai mare cu atat sonorizarea trebuie sa fie mai buna. Si atentie la tehnolgiile de sunet (vezi DTS)!
 7. Conectivitatea este importanta pentru toate televizoarele atunci cand vreti sa le interconectati cu alte echipamente. Urmariti ca televizorul pe care il achizitionati sa va ofere posibilitatile de interconectare de care sunteti interesati, USB, Wi-Fi si Bluetooth daca este cazul, etc.
 8. Brandul este important mai ales pentru increderea pe care o ofera producatorii cu traditie. Exista si marci noi care au televizoare de buna calitate si la preturi mult mai accesibile. Totusi, nu le cumparati pana nu vedeti parerile altor utilizatori.
 9. Magazinul este important pentru pret, calitatea serviciilor si garantie. In general vanzarea televizoarelor se face pe baza promotiilor. Atentie, promotiile pot expira, perioada medie de valabilitate fiind de 3 zile! Toate magazinele prezentate mai sus respecta drepturile clientilor iar unele ofera chiar drepturi suplimentare.

Reveniti la Cuprins ↑

Sumar

Sunt trei elemente principale de care trebuie sa tineti cont la cumpararea unui televizor, acestea trebuind corelate in asa fel incat experienta oferita sa fie optima: spatiul in care va fi instalat, dimensiunea ecranului si rezolutia. Toate celelalte elemente pot tine de preferinte dar de la acestea trei nu trebuie facut rabat.

Cele doua idei principale care fac corelarea intre aceste elemente sunt urmatoarele:

 1. Un televizor trebuie sa fie cu atat mai mare cu cat spatiul in care este instalat este mai mare.
 2. Un televizor trebuie sa aiba rezolutia cu atat mai mare cu cat va fi privit mai de aproape.

Din aceste doua idei principale decurg doua reguli de baza:

 1. Nu cumparati televizoare mari pentru incaperi mici iar daca totusi o faceti urmariti ca acestea sa aiba rezolutia cat mai mare.
 2. Nu cumparati televizoare mici pentru incaperi mari, experienta oferita nu va fi una satisfacatoare!
 3. Niciodata nu priviti televizorul prea de aproape!

Cum sa aleg un televizor bun? Ghid achizitie TV - 300

Vezi reducerile principalelor magazine!

Iata care sunt promotiile valabile astazi, 22 februarie 2024:

eMag.ro PC Garage evoMag

75 Pareri on Cum sa aleg un televizor bun? Ghid achizitie TV

Adaugă un comentariu...

 1. Trebuie sa aleg unul dintre cele 2 modele : Sony BRAVIA KD-43XF7596B sau Samsung 43NU7472.
  Din ce am inteles sony-ul se vede mai bine, dar sta mai prost pe partea de smart fata de samsung(androidul mai face mici probleme, se misca mai greut). Le-am gasit pe ambele la acelasi pret: 2300 lei. Voi ce ati alege? Mersi!

  • Buna ziua, scuze pentru intarzierea raspunsului.
   Depinde ce conteaza mai mult pentru dumneavoastra si ce anume doriti de la un smart. Androidul ofera o flexibilitate pe care alte sisteme de operare nu o ating…
   Spre exemplu eu sunt mult mai interesat de partea de TV decat de cea smart si din cauza asta prefer televizoarele HD (nu UHD) dar sa aiba totusi si functii smart pe care le folosesc doar ocazional.
   De ce nu Ultra HD? Pentru ca e mult prea mult pt televiziune, pentru ca nu privesc niciodata televizorul prea de aproape, pentru ca procesarea e mai greoaie la rezolutii mai mari, pentru ca nu am nevoie de mai mult.
   Pe de alta parte daca as fi amator de filme si as dori sa le vad la cea mai buna calitate posibila, probabil ca as fi si eu interesat de televizoarele Ultra HD.
   Intre Sony si Samsung… Si unii si altii au televizoare foarte bune dar si modele mai putin reusite. De retinut si ca Samsungul nu suporta formatul DTS pentru sunet pe cand Sony da.
   Recenzii foarte bune are si https://www.emag.ro/televizor-smart-android-led-sony-bravia-108-cm-43xe8077-4k-ultra-hd-kd43xe8077saep/pd/D3LXZ7BBM/

 2. Buna ziua,

  Va rog respectuos sa ma indrumati in alegerea unui smart TV pentru living. Distanta dintre TV si canapea 3-3.5 m, buget de maxim 2800 Lei.

  Va multumesc respectuos.

 3. Doresc să achiziționez un TV pt living. Problema este ca nu am cum să-l pozitionez decât față în față cu un perete care este din geam termopan ; deci va bate lumina direct în el. În aceste condiții va rog să-mi recomandați un model cu diagonala în jur de 150cm, smart, 4k,3d, la un buget de aproximativ 10000 lei. Va mulțumesc.

  • Cel mai mare dusman al vizionarii la televizor este lumina. Reglajele televizorului (calibrarea) depind foarte mult de lumina din camera. Din pacate nu exista un model anume care sa poata rezolva aceasta problema dar as indrazni sa recomand un model cu ecran OLED, daca gasiti vreunul care sa se incadreze in buget.

 4. Ceparere aveti de producatorul Sharp si cum vi se par ultimele serii de 8000 ale lor? Doresc un smart tv 4k, cu diagonala de 123 pana in 3000 ron si sunt tare indecis…Sharp…lg…samsung…etc

  • Sharp este unul dintre marii producatori, printre putinii care produc si ecrane si dezvolta tehnologii noi atat pentru afisare cat si pentru redarea sunetului, dar produsele lor au prins mai greu pe piata europeana si pana acum au fost apreciati mai ales pentru varfurile de gama, televizoare care de obicei costau foarte mult.
   Odata cu patrunderea tehnologiilor digitale in televiziune au aparut si problemele cu licentele pentru acele tehnologii si la acest capitol Samsung a excelat, putandu-si permite televizoare mai complete la preturi mai mici.
   Deci televizoarele Sharp, desi foarte bune, nu erau fel de rentabile precum modelele medii de la Samsung si LG.
   Lucrurile s-au schimbat putin in ultima vreme si putem observa ca au aparut pe piata modele Sharp cu preturi accesibile si specificatii excelente, cu nimic mai prejos de cele ale concurentei dar inca nu au castigat increderea cumparatorilor europeni si exista in continuare numeroase critici, inclusiv in privinta veridicitatii specificatiilor (mai ales cu acel DTS 2.0).
   UHD in categoria asta de pret, doar doua modele de la Sharp: http://www.emag.ro/televizoare/filter/rezolutie-f266,ultra-hd-4k-v21497/pret,intre-2000-si-3000/c
   Reducere de 30% de la modelul LC-49CUF8372ES m-ar tenta si pe mine dar si Samsung are o reducere mare la modelul 50KU6092 de 125 cm.
   De la Philips, foarte apreciat si in aceeasi categorie de pret (cu reducere) ar fi modelul 49PUS6501/12.
   De la LG, modelul 49UH603V, dar momentan nu este la reducere, parca nu modelul 49UH6107 chiar daca are o reducere foarte mare…

 5. Salut, m-ar interesa si pe mine o recomandare de televizor de cel putin 100 cm, pe cat pozibil cu ecran curbat. Nu tin sa fie smart sau cine stie ce functii sa aiba, nu tin sa fie UHD, ma intereseaza un TV simplu, rapid si ieftin. Am citit mai multe articole la voi pe site si am vazut ca nu prea laudati televizoarele cu ecran curbat si ca le considerati un moft. Chiar si asa, eu as vrea unul cu ecran curbat, imi plac si asta e!
  Bugetul sub 3000 lei, cu cat va fi mai ieftin cu atat mai bine, chiar daca ar fi ceva bun si sub 2000.

  Alex

  • Buna ziua,

   Chiar zilele astea am analizat preturile ultimelor luni in incercarea de a descoperi ce televizoare au avut constant reduceri. Surpriza a fost sa descopar si o serie Samsung cu ecran curbat care a avut in promotii reduceri si de peste 30% la modelul de 101 cm.
   Este vorba despre televizorul Samsung 40K6372: http://www.emag.ro/televizor-led-curbat-smart-samsung-101-cm-40k6372-full-hd-ue40k6372suxxh/pd/DFLHJ3BBM/
   Se incadreaza in buget, are ecran curbat Full HD, este rapid in operare, beneficiaza de recenzii 99% pozitive, are functii smart. Cu actuala reducere se incadreaza in buget si cel de 123 cm iar cel de 138 depaseste doar cu putin bugetul pe care l-ati alocat. Bineinteles, dimensiunea este recomandat sa o corelati cu distanta de la care va fi privit, nu sa il cumparati pe cel mai mare.
   Nu am spus despre televizoarele cu ecran curbat ca sunt un moft ci mai mult o moda. Este adevarat ca fac o impresie deosebita…

 6. Important de știut înainte de a opta pentru un produs Sony ! Pentru multi oameni numele Sony este sinonim al calității cu rădăcini într-o tara în care politețea și grija față de clienți este proverbiala. Dar România nu este Japonia și prin urmare Sony România are politici mai de Dâmbovița cu efecte negative pentru clienți. Pe scurt trebuie sa știți ca dacă achiziționați un produs Sony, în speță televizor, și aveți o problema cu el chiar dacă este în garanție și nu se mai poate repara conform politicii Sony România NU dă ceea ce se numește ” Negație” , un document care oferă posibilitatea de a alege de la magazinul de unde ați cumpărat dacă doriți un alt TV Sony același model sau altul, un TV de la alta firma sau banii înapoi. Este SINGURA firma care face asa ceva. Mai mult, conform politicii lor, îți vor schimba televizorul cu același model sau altul DAR FOARTE IMPORTANT : nu unul nou ci unul recondiționat și așa cum mi-a spus unul din reprezentații lor ( cred ca s-a scăpat) veți primi un televizor care NU trece testele din fabrica,fara ambalaj original, recondiționat de ei… Pare incredibil, știu dar pot dovedi oricui cu schimbul furibund de e-mail-uri intre mine, client păgubit, și măriile lor Sony România, poze ale televizorului inițial, poze ale televizorului „nou” trimis după verificarea defecțiunilor care avea defecțiuni și mai mari ( cu ambele colțuri de pe dreapta ale ecranului cu pete albe mari f vizibile) , înregistrări ale convorbirilor . Printre alte lucruri incredible se mai găsește și faptul ca o angajata de la departamentul ce se ocupa cu ” rezolvarea” acestor probleme, din cate am înțeles chiar Șefa (!!!) departamentului S-a oferit pe un glas mieros să-mi schimbe televizorul cu unul mai recent (evident nici acesta nou) , al meu fiind „vechi” de 8 luni. Aflat în stare de disconfort și scârbit de asa situație am zis ca poate o fi mai bine sa scurtez și sa scap de situație și sa accept, numai ca surpriza : verific pe net la diverse magazine produsul și ce sa vezi… „doamna” respectiva îmi oferea un televizor recondiționat muuult mai ieftin decât al meu ( de la 3700 cat am dar eu îmi dădea unul de 2200). In concluzie este important produsul sub aspect tehnic dar și serviciile pentru care mergem și cumpărăm de la firme cu „ștaif” căci altfel am lua de pe net orice pentru ca este mult mai ieftin ca la magazin. PS : după ce am ajuns la protecția consumatorului am primit sfatul ca la orice problema de genul asta sa nu apelezi la firma mama ( Sony, Samsung, LG etc) ci la magazinul de unde ai luat produsul ca ei, cică, au mai multe pârghii de a rezolva problema.. Asa o fi dar credeți ca as fi primit un televizor nou sau unul recondiționat mai bine astfel încât sa nu observ.. Dar întrebarea și mai importanta este : merită riscul? Mai jos aveți numele persoanelor implicate în tărășenie de la Sony România cat și de la cei mai mari nesimțiți care-și spun service autorizat Sony. REPREZENTANT SERVICE SONY JUST IT -ADRIAN CRETEANU, , REPREZENTANT SONY ROMANIA – D-NA STEFAN. Ah si inca un amanunt protectia consumatorului spune ca va rezolva problema in maxim 45 de zile lucratoare care se adauga celor 20-25 pierdute datorita amabilitatii sony romania, trist dar adevarat.

 7. Buna ziua, felicitari ptr site si indrumari. Vreau sa achizitionez unul din modelele samsung ks9800 sau oled lg b6.Cat de cat m-am documentat dar mu am gasit concret diferentele intre ele.Ma intereseaza redarea fluenta continut 4 k la 60 fps si indeosebi calitatea imaginii.Va rog ce mi-ati recomanda intre aceste doua modele! Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua,

   Este o investitie mare si din aceasta cauza imi este greu sa fac o recomandare. Cum spunea un apropiat, televizoarele astea costa o avere!
   Continut 4k vor reda ambele la calitate foarte buna. Un plus pentru LG datorita ecranului OLED care exclude aparitia defectelor de imagine.
   Ambele au ecrane cu rata de refresh nativa de 120 Hz, deci nu vor avea probleme cu redarea continutului la 60 fps.
   Dupa specificatii as opta pentru LG, dupa aspect as opta pentru Samsung, dupa gusturile mele arata mai bine…
   Ecranele Samsung sunt foarte bune si gratie tehnologiilor integrate reusesc sa redea un negru destul de intens, asigura un unghi generos pt vizionare, se poate spune ca sunt cele mai bune de pe piata.
   Ecranele OLED au insa constructiv anumite avantaje. Fiecare punct de pe ecran isi emite propria culoare fara a folosi filtre intermediare. Din acesta cauza sunt excluse defectele de imagine iar ecranul va putea reda un negru ceva mai mai intens, ceea ce asigura un contrast usor superior la aceeasi stralucire.
   De asmenea am observat ca uneori factorii subiectivi contrazic uneori tehnologia: e frumos ce-mi place mie, nu ce spun specificatiile.
   De notat si faptul ca daca doriti un ecran mai mare de 65 inch ramane in calcul doar Samsung sau va trebui sa optati pentru seria G6 de la LG, deci sa mai puneti niste bani si sa mai asteptati putin…
   V-am spus, nu imi permit sa fac o recomandare ferma, imi cer scuze pentru asta.

   Cu stima!

   • Discutam plusuri si minusuri la ambele variante pornind de la compararea specificatiilor profesionale si a mai multor factori colaterali privitori la tehnologiile de afisare diferite si alte aspecte, ultimul fiind pretul
    http://www.displayspecifications.com/en/comparison/531e12d5d
    Samsungul mentionat KS9800 este varianta americana, in europa corespondentul este KS9500. Diagonala minima este 65’’ iar la oled avem si posibilitatea diagonalei de 55’’.
    Samsungul este curbat, acest fapt ducand la o limitare a vesatilitatii amplasarii din cauaza curburii, posibilitatea sa fi out of focus este mare (arcul de cerc descris de privire sa nu inscrie arcul de cerc al televizorului, focusarea avand loc ori in fata ori dupa ecran cu cativa centimetrii buni)
    Samsungul are panel SVA (o derivatie a panelurilor VA) care nativ sufera de o problema a unghilui de vizualizare. Daca nu esti central pe ecran, putin din lateral vei percepe mai spalacita imaginea si mai lipsita de contrast, negrul parand gri inchis) La oled nu exista acesta problema nici la unghiuri foarte mari de vizualizare – canapele, fotolii in lateralul televizorului.
    Samsungul are nivel nativ de negru mult mai scazut ca al oledului cu toate ca este iluminat direct led. Acest lucru nu este preceput la o evaluare cu demo magazin in showroom unde contrastul perceptual este raportul dintre luminanta maxima generata de tv si reflexia neoanelor in display.
    Afisarea spatiului de culoare desi la fel (dupa o calibrare profesionala oricare din cele doua televizoare vor afisa la fel continutul video rulat comparativ cu un tv din studio) perceptual va fi perceputa mai profund si mai imersiv pe oled, din cauza intervalului dinamic mai mare al acestuia, chiar daca precizia afisatii este corectata si teoretic e la fel.
    Nivelul maxim de luminanta (desi dublu in cazul samsungului) nu va putea fi folosit nici macar in raport de 50% pentru ca cei 1400cm/m generati in peak si 550cd/m in full field deoarece sunt zdrobitori pentru ochi in lumina normala si mai ales controlata (seara)
    Ambele televizoare au panel nativ pe 10bit, spre deosebire de alte 4K ce obtin 10bit prin procesare 8bit+FRC Acest lucru cofera gradatii mult mai fine, trecerile in grdient fiind foarte line.
    Oledul este mai sensibil la procesarea semnalului tv, upscalarea fiind parca mai deficitatara in cazul unui bit-rate mic (minus in cazul canalelor SD si a unor HD mai slabe)
    Ca si puncte forte, la fluenta miscarii, samsungul este superior la afisare (cu interpolarea pornita sunt afisate 1080linii verticale) fata de doar 650linii la oled. E complicat subiectul si destul de intrigant sa sti ca nici un 4K nu afisaza 4K in scenele de miscare ci doar in poze sau stopcadre, sau hai sa zic in demo-uri filmate slow (aici plasmele detineau suprematia absoluta) Materiale la 60fps nu sunt (doar demo pe 10bit sau cateva pe You Tube) Materialele video blu-ray sunt 23.976fps, concertele sunt 30fps sau 50fps (1080i-catv)
    Ca si cristalinitate nativa a imaginii (luciu sa zic, plastic vorbind) la fel samsungul exceleaza si compenseaza mai bine lumina ambientala.
    Ambele televizoare sunt bune primind note egale dupa calibrarea profesionala a display-ului 9.5/10 best in class/highly recommended, achizitia depinzand cu care din aceste aspecte mentionate rezoneaza utilizatorul. Aici sunt review-urile profesionale,
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled55b6v-201611044381.htm si http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue65ks9500-201606274305.htm iar aici preturi

    Ca si recomandare finala, o calibrare video profesionala, facuta individual pe display, va scoate maxim din imaginea afisata pe oricare https://forum.softpedia.com/topic/987686-calibrare-isf-level-1-si-2-in-romania/

 8. Buna ziua, vreau sa achizitionez un tv 4 k si vreau sa aleg intre oled lg b6 si samsung ks 9800. M-am informat de pe forumuri si siteuri dar totusi la o comparatie de la A-Z nu am gasit ceva concret vis a vis intre aceste doua modele. Va rog concret ce le diferentiaza la calitatea imaginii! O RECOMANDARE. Va multumesc mult si va doresc un an mai bun ca 2016!

 9. Bună ziua.ce îmi recomandați intre un Sony KDL-40RD450 și un Panasonic TX-40DS400E.Ma interesează mai mult calitatea imaginii.

 10. Salut, vreau sa cumpar un televizor si daca tot am amanat pana acum zic sa mai astept pana la Black Friday, mai e doar putin. Am insa o problema cu rata de refresh. Din ce am vazut nu mai este afisata in specificatii. Imi puteti explica de ce? Si cum sa aleg un televizor daca nu ii stiu rata de refresh? Chiar daca il iau la reducere de Black friday nu vreau sa arunc banii9, vreau ceva bun chiar daca nu am un buget prea mare…

  • Salut, asa e, doar cativa producatori mai dau rata de refresh si de obicei la televizoarele mai ieftine. Altii cativa prezinta timpul de raspuns al ecranului, acesta fiind exprimat in ms.
   Problema cu rata de refresh a aparut odata cu ecranele in Tehnologie IPS. Desi nu sunt trecute in specificatii, majoritatea televizoarelor LCD de pe piata au ecrane dezvoltate in acesta tehnologie sau tehnologii derivate.
   Avantajele tehnologiei IPS sunt evidente: contrast mai puternic, culori mai vii, si unghi foarte mare de vizualizare – ceea ce e foarte important pentru televizoare.
   Dezavantajele nu le prea spune nimeni si principalul dezavantaj este timpul mai mare de raspuns. Asa ca, in acelasi pret, producatorul are de ales daca pune unecran cu unghi mare de vizualizare sau un ecran cu rata mare de refresh. Nu se pot ambele decat la bugete mari.
   Si pentru ca au fost descoperite tehnologii noi, care permit controlul cadrelor afisate si gestionatea luminii de fundal pentru a ascunde tranzitiile de ochiul uman, se considera ca problema ratei de refresh a fost rezolvata, un TV cu ecran la 60 Hz putand reda perfect imaginile dinamice. Tehnologiile astea au denumiri diferite de la un producator la altul (cred ca toate au MOTION in denumire) dar in principiu toate fac cam aceleasi lucruri pentru a imbunatati redarea imaginilor dinamice.
   Legat de Black Friday cred ca e ok ca ati hotarat sa asteptati dar sa nu alegeti neinspirat, din graba de a nu pierde promotia… Reduceri or sa tot fie la sfarsitul anului, imediat dupa Black Friday vine Ziua Nationala a Romaniei si vor fi iar reduceri, apoi sarbatorile, apo reducerile din 2017 de inceput de an… Bani sa fie, ca promotii sigur vor fi!

 11. Doresc sa cumpar un TV cu diagonala intre 90 si 102 cm, Full HD, buget maxim 1500 lei. Nu ma intereseaza sa fie smart pentru ca am un mediabox cu android si linux kodi (care bate orice smart de pe piata). Ma intereseaza doar calitatea si fiabilitatea displayului(atata cat poate fi in bugetul asta). Va multumesc anticipat pentru eventualele recomandari. A sa nu uit sa aiba si slot CI+ pentru cardul de la RDS.

 12. Dupa ce am citit tot articolul, rezumatul si toate comentariile cred ca cel mai bun televizor este (cel putin din punctul meu de vedere) televizorul care iti ofera cele mai mari beneficii pentru pretul platit. Adica sa fie mare, sa aiba unghi bun si rezolutia cat mai apropiata de a transmisiei.
  Sunt interesat de un televizor la care sa vad posturile TV transmise prin cablu. De ce as lua un ultra hd? Iau un Full HD cu gandul ca poate or sa bage vreodata posturi HD si pe cablu sau poate mai vad un film de pe stick.
  Serios acum… Care sunt motivele pentru care as lua un tv 4k?

  • Pentru ca vreti o imagine foarte buna, pentru ca va plac filmele si faceti vizionari frecvente, pentru ca vreti un televizor mai mare, etc. Poate nu il veti folosi doar pentru posturile TV, sau poate un alt membru al familiei va face asta. Si stiti cum se intampla: daca tot e UHD hai sa fie si Smart, atunci hai si 3D, etc…
   Pentru 4K se gasesc justificari pentru ca s-a impus ca standard. Dar cum ramane cu ecranele curbate, v-ati gandit? :)) Beneficii aproape zero, dar e un trend, se poarta! A, ca se pun ecrane de foarte buna calitate? Da, dar asta nu datorita curburii, la acelasi pret se poate lua un TV cu ecran plat de calitate chiar mai buna poate…

 13. Salut,
  Recent am cumparat un TV Samsung UE40JU6400 si as dori sa stiu parerea dumneavoastra despre acesta, daca a meritat sa dau 2100 Ron pe el si daca aveam alegeri mai bune in acelasi pret.
  M-am mai uitat si dupa un UE40J6200 dar am ales JU6400.
  Din ce am vazut pana acum mi se pare ca nu reda negrul prea bine.
  Per total e un televizor bun sau nu e?
  Am zis ca nu iau 4K la diagonala asa de mica, dar pana la urma am luat, iar daca stau foarte aproape se vad niste purici ca si cum as fi sters cu ceva ecranul si ar fi ramas urme. Senzatia apare mai mult pe culoarea neagra…
  Si daca ati dori sa imi spuneti si cum se realizeaza aceasta calibrare, caci nu stiu.
  Multumesc !

  • Pot sa spun ca l-ati luat la un pret foarte bun. E un televizor din gama 2015 si anul trecut cand l-am adaugat pe acest site avea un pret de referinta de 3900 Lei.
   Chiar cred ca ati facut o alegere buna. PQI 900 e ceva…
   Referitor la imagine, asigurati-va in primul rand ca nu este lumina de backlight prea puternica. Uzual pe la 6-8 este ok. Restul setarilor le faceti in ordine (de sus in jos: Contrast, Stralucire, etc), urmarind ca imaginea sa ofere cat mai multe detalii, nu sa fie cat mai frumoasa (stralucitoare). Optati pentru un contrast mai puternic si o stralucire mai mica.
   La setarile avansate sunt cateva functii care pot afecta redarea culorii negre. Activati-le sa vedeti daca e mai bine cu sau fara ele.
   Sa stiti ca orice reglaj are si o componenta subiectiva, dictata de preferinte si depinde de particularitatile fiecaruia. Totusi, urmariti sa nu pierdeti din detalii.
   Va recomand sa nu priviti televizorul de mai aproape de 1,5 m.

   • Distanta de vizionare este de aproximativ 2,5 m.
    Nu ma prea pricep la calibrare, insa am gasit cateva ghiduri pe internet cum trebuie setata claritatea, contrastul, luminozitatea etc. In asta consta calibrarea? Credeti ca sunt utile aceste ghiduri si imbunatatesc imaginea?
    Nu stiu de ce, dar daca stau foarte aproape de televizor, pe posturile de televiziune se vede incetosat, lucru pe care nu l-am vazut la modele non-smart si modele vechi (la modelele vechi parca nu apare imaginea in ceata, am un Sony de vreo 6-7 ani si se vede destul de bine). Intr-adevar daca dau un videoclip 4K de pe youtube se vede foarte bine si clar dar ma cam deranjeaza neclaritatea la posturile TV. E in regula sa se vada asa stand foarte aproape de TV?
    Acum imaginea este pe modul dinamic cu setarile din fabrica.
    M-am mai luat odata dupa ghidurile de pe internet sa schimb setarile la un Sony 32W705C sau 705B insa nu mi-a prea placut cum se vede, culorile pareau cam sterse.

    Va multumesc pentru timpul acordat.

    • Standardul TV este foarte departe de standardul televizorului pe care il aveti. Indiferent cat de bine ar adapta imaginile este o diferenta uriasa de rezolutie care nu poate fi compensata fara defecte. In cazul de fata imaginile vor parea usor blurate si contururile insuficient de ferme. Probabil posturile HD se vad mult mai bine. Pentru a reda imaginea receptionata de la posturile TV, procesorul mareste rezolutia acelei imagini de circa 17 ori.
     Ramane in continuare aceasta problema din televiziune cu diferenta foarte mare intre standardele de transmisie si cele de redare. Nu se poate face pasul pentru ca s-ar pierde compatibilitatea cu modelele vechi.
     In mod clar, capabilitatile acestui televizor nu pot fi puse in valoare decat cu continut UHD! Chiar daca ati fi cumparat unul cu rezolutie mai mica, daca era tot atat de mare aveati cam aceleasi nemultumiri sau poate chiar mai mari, in conditiile in care nu plateati cu mult mai putin.
     Calibrarea trebuie facuta cu rabdare, cand aveti ochii odihniti, in conditii normale de iluminare. Cele mai frecvente greseli apar datorita exagerarii setarilor si au ca rezultat pierderea detaliilor. O solutie buna este se descarcati cateva imagini de calibrare precum aceasta:
     Imagine calibrare ecran Ultra HD
     Daca vechiul televizor reda culorile mai strident, este posibil sa fiti obisnuit cu acel mod de redare. Urmariti sa reglati televizorul in asa fel incat sa obtineti cat mai multe detalii atat pe zona intunecata cat si pe cea luminoasa.

     • Am inteles ca nu se poate realiza calibrarea decat cu ajutorul unor aparate, iar eu nu dispun de ele. Se pot obtine imagini mai bune doar din setarile televizorului? Imi puteti arata un videoclip sau site cum se pot regla? Eu am gasit cateva pe youtube insa nu stiu daca sunt bune.
      https://www.youtube.com/watch?v=YXKvFEqZ248
      Nu prea am incredere totusi in ele, pentru ca nu mi se pare normal sa setez claritatea la 0/100…

     • TV Land // 2 iunie 2016 la 22:08 //

      E vorba de „asprimea” imaginii. Daca veti considera necesar o puteti modifica dupa ce faceti toate setarile.

     • Revin cu cateva nelamuriri.
      Deci am facut pana la urma setarile propuse de acel site, insa am facut poze cu telefonul inainte de setari si dupa setari.
      Pozele facute inainte de setari arata ok…cam prea saturate dar ok. In pozele facute dupa acele setari, se vad linii pe ecran, nu stiu cum ii spune efectului insa pe camera de la telefon se vede cum palpaie televizorul. Cu ochiul liber nu pot vedea acele dungi. Mi-e si frica sa il mai las pe setarile astea dar banuiesc ca totul are o explicatie. Probabil e imaginea prea intunecata si din aceasta cauza,ca daca schimb la telefon timpul de expunere, il pun mai lung, atunci dungile dispar de pe ecran. E valabil si in Youtube, si pe canale TV.
      Imi recomandati sa raman la setarile din fabrica sau la acele setari? Se observa diferente majore. Acum imaginea nu mai este foarte saturata.

     • TV Land // 12 iunie 2016 la 03:38 //

      Respectivele dungi apar ca urmare a diferentei de refresh dintre ecranul (sau senzorul) camerei si cel al televizorului. Verificati si la camera antibanding-ul, eventual puneti-l pe automat (puteti alege din setari 50 Hz, 60 Hz sau Auto). Daca la inceput nu apareau, inseamna ca ati modificat ceva in setarile televizorului, altceva decat caracteristicile imagimii. Ati schimbat setarile de la Auto Motion Plus, ati activat LED Clear Motion sau orice altceva ce are legatura cu redarea miscarii? Multe dintre tehnologiile pentru redarea miscarii sting lumina de fundal pe perioada tranzitiei dintre cadre, tocmai pentru a obliga ochiul sa retina imaginea cea mai buna si nu tranzitia.
      Recomandat este sa pastrati setarile care va plac mai mult dumneavoastra dar fara a fi obositoare pentru ochi. Stiu ca toata lumea spune ca trebuie facuta o calibrare corecta, dar eu sunt de parere ca gusturile nu se discuta. Altfel de ce ar mai avea televizoarele atatea setari daca nu pentru a va oferi posibilitatea sa il reglati cum va place mai mult? Nu toti vedem culorile la fel, nu toti avem aceleasi preferinte.

  • Cuvantul CALIBRARE- DEX(‹ fr.) s. f. 1. Operație finală de prelucrare mecanică a unui obiect, prin care se obțin dimensiunile prescrise, se aplica in acest caz in setarea parametrilor de afisare a display-ului unui televizor pentru adicerea imaginii intr-un standard ITU-R numit Rec.709 https://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709 standard adoptat si recomandat pentru realizarea transferului electro-optic si obtinerea unor valori luma/croma prescrise. Aceste valori tinta se urmaresc atat la filmarea/masterizarea materialului cat si ulterior la afisarea acestuia pe display. Cu alte cuvinte, 10 televizoare calibrate individual vor afisa aceeasi imagine cu un televizor/monitor pe care a fost procesat marerialul video in studio. Doar astfel se va reusi vizualizarea corecta, intentia directorului de imagine de a transmite detaliul cromatic utilizatorului. Operatiunea are caracter profesional, necesita instrumente de masurare optica certificate si metrologizate, soft dedicat care gestioneza si compara o multitudine de parametrii si care indica valorile deltaE http://www.colorwiki.com/wiki/Delta_E:_The_Color_Difference valori target sub 3 (nefiind percepute de ochiul uman ca discromante) Fluxul de calibrare implica metodologii specifice si este individual pe fiecare display (setarile copiate de pe site-urile de specialiatate au valoare doar pe display-ul pe care au fost determinate, portarea lor pe alt display va induce imagini spalacite, lipsite de contrast si mai proaste ca si cu setarile out of the box)

 14. Salut. zi-mi si mie te rog ce televizor e mai bun intre Samsung si LG? Fara sa tii cont de 3D, smart sau altele, doar asa ca televizor. Adica daca ar fi sa aleg intre un televizor samsung si unul LG care sa zicem ca ar avea acelasi pret, aceeasi dimensiune, etc, care ar fi de ales? Actualmente am un televizor LG si parca as lua un Samsung dar nu sunt sigur daca sunt mai bune.

  • Greu de spus. Eu cred ca este mai mult o chestiune de preferinte, intervine subiectivismul. Ce e clar, sunt diferite dar si unele si altele sunt foarte bune. Daca l-as lua mai mult pentru functiile Smart m-as orienta la un TV Samsung, daca l-as lua pentru 3D m-as orienta la un TV LG. Dar sunt chestii de preferinta, nu pentru ca celelalte n-ar fi bune.

 15. Mi e mi se pare ca sunt toate le fel. M-am mutat anul trecut in apartamentul MEU si am avut nevoie de inca un tv. Aveam deja un Samsung si am fost foarte multumita, in sensul ca nu am avut niciodata probleme cu el. Cheltuieli multe si de televizor n-au mai ramas asa multi bani. Ca sa nu iau unul mic, am optat pentru un Toshiba si l-am luat de la eMag ca aveam si un voucher primit cand am luat bucataria.
  Nici nu pot sa va spun cat de speriata am fost cand l-am bagat in priza si am vazut ca nu merge! A sunat proetenul meu la magazin si parca presimteam ca or sa fie probleme. Ca nu se poate, ca trebuie sa-l verifice si ei, etc. L-au pus sa completez un formular si a doua zi a venit curierul sa ridice televizorul.
  Peste inca doua zile au trimis altul, acelasi model, sigilat. Se pare ca n-a mers nici la ei :))
  Vreau sa va spun ca sta pornit cel putin 12 ore pe zi si functioneaza perfect, se vede perfect la el.
  Acum vreau sa iau un televizor mai micut pentru bucatarie si as fi interesata tot de ceva mai ieftin. Chiar daca am pus hota se mai fac aburi. Merge sa iau orice fel de televizor sau sunt vreunele mai rezistente sau special facute pentru bucatarie?

 16. Salut
  Am un Samsung de 80 cumparat acum vreo 5-6 ani poate chiar mai mult. Nu are mufa de retea da are usb. Pot sa ii pun net prin usb?

 17. Salut,
  As avea si eu nevoie de un ajutor mai concret. Vreau sa iau un televizor si vreau neaparat sa fie Samsung. Nu tin la functiile smart dar daca sunt cu atat mai bine. M-am uitat peste oferte si am ramas in final la 3 dintre care nu stiu ce sa aleg.
  Pe scurt ce TV e mai bun dintre Samsung 50J5100, Samsung 48J5500 si Samsung 48J5510? Ma intereseaza sa se vada si sa se auda bine la el. Sau e aceeasi marie cu alta palarie?

  • Nu ma pot uita acum peste specificatiile celor trei televizoare dar revin cu un raspuns mai spre seara sau cel mai tarziu maine.

  • Cum am promis, revin cu raspunsul.
   E vorba de trei televizoare Samsung ceea ce face ca alegerea sa fie mai simpla. Pe de alta parte eu sunt gata sa pun pariu ca va intereseaza si aspectul.
   La TV-urile Samsung eu as lua de refrinta indexul PQI (Picture Quality Index). Care il are mai mare, ala e mai bun!
   Primul, adica Samsung 50J5100 nu e Smart si are PQI 200, asa ca iese din competitie.
   Raman Samsung 48J5500 si Samsung 48J5510.
   Se pare ca ambele au PQI 400 (aveam impresia ca j5500 are PQI 300), ambele serie 5, specificatii identice, doar ca cel de-al doilea e pe alb.
   Daca nu aveti preferinte la culoare ar fi de ales cel mai ieftin.

  • Am avut un dubiu cu PQI, vad ca si producatorul are mentionat tot 300 pentru modelul UE48J5500AKXXU, comercializat in vest. La noi se comercializeaza modelul UE48J5500AWXXH cu PQI 400. Oricum ar fi, este un televizor foarte laudat si chiar arata super!

 18. Adevarul e ca s-au complicat lucrurile peste masura. Desi am inteles cum e cu televizoarele 3D active si pasive am dificultati in a alege.
  Vreau sa cumpar unul mai mult pentru copii, ei sunt pasionati de filmele 3D. Cum e mai bine sa fie, activ sau pasiv? Sa fie si smart sau nu?
  Am fost la un magazin, nu-i dau numele sa nu se considere publicitate, si mi-au recomandat sa iau unul activ ca se vede mai bine. Ok, dar nu le face rau la vedere?
  Copii sunt de varsta prescolara…
  Multumesc!

  • Tinand cont ca luati televizorul mai mult pentru copii, inclin sa va recomand un televizor 3D pasiv.
   Considerentele sunt legate de de exploatare si de costuri: ochelarii pasivi sunt mai accesibili, n-au baterii care sa se consume si nu se defecteaza la socuri mecanice (decat daca se sparg), fiind mai potriviti pentru copii. In plus, copii obisnuiesc frecvent sa mai aduca si cativa prietenii, asa ca e bine sa aveti mai multe perechi de ochelari.
   Daca elementele de mai sus nu au relevanta pentru dumneavostra, puteti fara probleme sa luati un 3D activ. Ochelarii sunt putin deranjanti pentru ochi, mai ales la rate mici de refresh, dar se folosesc numai cand se fac vizionarile 3D, in restul timpului televizorul se priveste fara ochelari.
   Eu as alege pasiv, probabil un LG mai ieftin: http://www.emag.ro/televizor-led-smart-3d-lg-106-cm-full-hd-42lf652v/pd/DQRKVMBBM/
   E model 2015, cu WebOS si are DTS.

 19. ce televizor imi puteti recomanda dintre Televizor LED Smart Full HD, 101 cm, SAMSUNG UE40H5500 si Philips 40PUS6809/12 Smart TV 3D LED, 102 cm, Ultra HD 4K ?

 20. As mai avea o intrebare la Samsung 32H6400 se poate comecta un Sistem Home Cinema 5.1 cu DVD Sony DAV-TZ140 prin HDMI sal folosesc in loc de difuzoarele televizorului si daca acesti SSG-P51002 sunt pentru acest model 32H6400
  Multumesc pentru raspuns

  • Cred ca puteti folosi doar iesirea audio stereo sau iesirea audio digitala. Conectorii HDMI sunt de intrare – sunt marcati pe spate HDMI IN(PUT).
   Ochelarii recomandati de producator sunt Samsung SSG-5100GB. Chiar daca seria H din 2014 nu este trecuta ca fiind compatibila cu SSG-P51002, eu cred ca sunt compatibili, dar nu ii cumparati pana nu aveti garantia compatibilitatii.

 21. Buna ziua am cumparat un Televizor Smart 3D LED Samsung 32H6400 de la ALTEX la oferta dar se pare ca are acel efect de blacklight bleeding nu e asa de accentuat dar cind te uiti din lateral se vede pe mijloc o pata mov exact ca in poza de mai sus ce as putea face sau cred ca nu este tv perfect

  • Buna ziua,
   Asigurati-va ca stralucirea nu este prea puternica. Efectul este cu atat mai vizibil cu cat stralucirea este mai puternica. Daca ati cumparat online si sunteti nemultumit (efectul este deranjant si pe imaginile normale, nu doar pe ecranul negru) puteti contacta magazinul pentru a returna sau schimba produsul.
   Este dreptul dumneavoastra!
   Veti pierde insa promotia de care ati beneficiat…

 22. Buna ziua am cumparat un Televizor Smart 3D LED Samsung 32H6400,si ar dori sa stiu daca pot sa dau setarea voice in limba romana .
  Sau pot sa fac un upgrade ceva ca in meniu nu am setarea sa las in limba rommana

  • Buna ziua,

   La seria H6400 ni se spune:
   „Voice Interaction limited to the official language of the country of purchase.”
   Iar pentru Romania:
   „Voice Control nu este disponibilă pentru toate limbile, dialectele şi regiunile.”
   Adica nu poate fi schimbata.

 23. pusca madalin // 31 august 2014 la 21:32 // Răspunde

  vreau sa cumpar si eu un tv
  ce mi recomandati un tv uhd 4k sau un 3d full hd?
  4k e mult mai scump

  • Buna ziua,

   Desi 4K este un standard nou sunt semne clare ca acesta se va impune. Este de viitor… Insa, in televiziune mai avem mult pana acolo!
   Un 4K este intr-adevar spectaculos prin detaliile pe care le ofera daca reda imagini native 4K. Pentru imagini 1080 este foarte ok un full HD bun.

 24. Salut.O intrebare in legatura cu meniul.Din cate am inteles firma sharp ar avea o claritate foarte buna ceea ce il face sa merite banii,in schimb meniul lasa de dorit.Ce marca imi poti recomanda in care meniul sa fie „prietenos” si deloc sarac in detalii.Eu as vrea sa imi cumpar un tv 3D full hd, undeva la 101cm.

  • Buna ziua,
   Desi nu pot face o recomandare pot spune ca Smart HUB este cea mai prietenoasa si cea mai evoluata interfata Smart TV. In gama 2014 nu prea sunt televizoare proaste, indiferent ca e vorba de Samsung, LG sau Philips.

 25. Ce model imi recomanzi?
  32H6400
  32H6410
  daca aveti modele mai bune in bani asti datimile

 26. Buna as dori sa-mi schimb tv dar nu stiu ce sa aleg
  intre LG si SAMSUNG care ar fi mai bun pe partea 3d sau cu imagine mai buna
  Bugetul ar fi 24 milioane
  Daca vrei dami citeva modele

  • Buna ziua,

   Nu pot sa fac astfel de recomandari, contravin politicii colaboratorilor nostri. Pot sa va spun insa ca nu prea exista televizoare proaste in cazul celor doua branduri.
   Daca va intereseaza un televizor 3D trebuie sa tineti cont care dintre cele doua tehnologii va incanta mai mult: activa sau pasiva.

 27. Si totusi pina la urma doar 150 ore
  se pot folosi sau dupa aceste ore se inlocuiesc acumulatorul sau cum se mai zice baterie si mer
  Sau dupa acele 150 ore poti sa le inlocuiesc bateria si au randament mai mic
  Te rog daca vrei sami explici mai amanuntit ca as dori sami iau un tv si daca sa iau 3D sau normal si cu diagonala mai mare de 80

  • Pe partea din mijloc acestia au un acumulator sau o baterie de 3 V CR2025. Dupa consumarea bateriei acesta poate fi inlocuita cu una identica. Pretul este de 4-8 Lei. Ochelarii nu vor functiona fara baterie, sunt ochelari activi.
   Bateria se inlocuieste foarte simplu, prin actionarea unei cleme si deschiderea unui capacel care asigura accesul la baterie.
   Randamentul nu se schimba dupa inlocuirea bateriei.
   Ochelarii activi se sincronizeaza cu televizorul pentru a reda imaginile 3D, blocand pe rand imaginea pentru fiecare ochi in parte. Rezultatul este o imagine 3D de rezolutie mare dar cu rata de refresh injumatatita, persoanele cu ochi sensibili putand percepe licarirea imaginii ca pe ceva deranjant. Este totusi singurul sistem care asigura imagini 3D la rezolutia ecranului (Full HD).

 28. As vrea sa stiu ce vrea sa zica producatoru cind se refera la Durata functionare:150 ore la modelu
  http://www.emag.ro/ochelari-3d-samsung-2buc-ssg-p51002/pd/E5XCNBBBM/
  Doar 150 ore poti sai folosesti si dupa aia cumperi alti
  MULTUMES

  • Buna seara,
   Intr-adevar, nefericita exprimarea! 🙂 Cred ca trebuia sa se numeasca autonomie, dorind sa scoata in evidenta calitatea acumulatorului.

 29. Unde as putea afla Luminozitate la tv 32LB5610
  cum ar fi 350 cd/m2

  • Nu este specificata de producator.
   Odata cu tehnologia LED cred ca a devenit o specificatie neimportanta, toate televizoarele avand o luminozitate destul de puternica, spre deosebire de TV-urile cu plasma.

 30. Si daca nu te superi as mai avea o intrebare daca 32LB650V are panel IPS ca din cite am citit la alte magazine este la altele nu sau ast e o politica a lor de a vinde produsele
  Multumesc

 31. dar de acest model ce zici isi merita bani sau ai tu ceva mai bun la acest pret
  32LB5610
  Am o problema cu bani si nu mai am bugetul care era prevazut pentru un tv

  • Buna ziua,
   As merge pe brand. Ordinea ar fi Samsung, Sony, LG.
   Toate televizoarele pe care le-ati adus in discutie sunt din gama 2014, toate sunt bune.
   Doar dumneavoastra puteti decide daca optati pentru un televizor ieftin sau pentru unul mai scump, mai spectaculos. La fel daca folositi bugetul pentru un televizoe mai mare sau pentru unul mai mic dar cu mai multe functii…

 32. As avea si eu o intrebare daca esre posibil
  Ma intereseaza un tv si nu stiu ce sa aleg
  Bugetul ar fi 1.699 Lei te intreb daca vrei sami dai un raspuns Multumesc
  ce zici de acest model
  http://www.emag.ro/televizor-smart-3d-led-samsung-32f6400-80-cm-full-hd-ue32f6400awxxh/pd/ENDHNBBBM/

 33. Eu il recomand pe asta bit.ly/18fUejdT

 34. Excelente articole, mi-au fost de ajutor.
  Am ales LED cu diagonala de 140 si cu reducere a venit mai ieftin decat in tabelul prezentat aici.
  Mi-ati usurat mult alegerea, multumesc!

Spune-ti parerea

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*