Cel mai bun Televizor in 2021

Seria OLED LG CX

Pentru a discuta despre cel mai bun televizor trebuie sa intelegem prima data ce anume face un televizor bun si de ce cumparatorul care doreste sa faca o achizitie in 2021 ar putea fi tentat sa aleaga un televizor care costa mai mult, si nu unul mai ieftin. Nu urmeaza un ghid de achizitie TV, avem deja unul, doar vom incerca sa intelegem ce anume conteaza si ce face diferenta intre un televizor bun si unul mai putin bun.

Rolul unui televizor este acela de a afisa imagini dinamice, adica de a reda miscare si sunet. Toate televizoarele fac asta, de la primul televizor alb-negru comercializat in 1941 si pana la cel mai nou si mai modern televizor din 2021. Avem deci 80 de ani de istorie a televizorului iar in acest timp dispozitivele au fost perfectionate, au aparut televizoarele color, apoi tehnologii noi de afisare iar mai tarziu televizorul a intrat si el in era digitala, acum tinzand sa atinga perfectiunea.

De la primul televizor si pana la ultimul, in tot acest „lant de evolutie”, ceea ce a facut diferenta a fost fiabilitatea. Niciodata o tehnologie noua nu a intrat pe piata daca nu a fost mai fiabila decat cea pe care a inlocuit-o. In cazul televizoarelor aceasta fiabilitate o traducem prin imagini mai clare, mai precise, culori mai corecte, mai pure, miscare mai fluenta si detalii mai multe.

Dar fix asta este ceea ce ofera in 2021 televizorul modern:

  • Imagini mai clare si  mai precise gratie tehnologiilor digitale;
  • Culori mai corecte si mai pure gratie tehnologiilor de afisare OLED, QLED si NanoCell LED;
  • Miscare mai fluenta prin cresterea frecventei panourilor si prelucrari digitale complexe;
  • Detalii mai multe prin cresterea rezolutiei panourilor si transmisiilor TV si prin tehnologii digitale precum HDR.

Care sunt deci televizoarele care in 2021 ofera cea mai buna fiabilitate, afiseaza cele mai fidele imagini, redau cel mai clar sunet si, bineinteles, pot fi cumparate din Romania sau vor putea fi cumparate in viitorul apropiat? Si pentru a fi mai clar specificam din capul locului ca nu ne vom referi la cate un televizor anume ci la seria sa, adica la toate modelele din acea serie.

Ce mai bun televizor OLED 4K: LG CX OLED (2020)

Cea mai fidela tehnologie de afisare a imaginilor este tehnologia OLED iar LG este liderul mondial in producerea ecranelor OLED. In felul acesta celmai bun televizor 2021 va fi unul dintre televizoarele OLED produse de LG.

Seria OLED LG CX

Vezi in magazin seria LG CX

Cu modele de 122 cm, 139 cm, 164 cm si 195 cm (intre 48 si 77 inch) seria Ultra HD 4K OLED LG CX se gaseste si in magazinele din Romania si nu este cea mai scumpa serie OLED de la LG. Probabil stiti deja avantajele ecranelor OLED: cel mai bun contrast, cele mai corecte culori, cea mai buna uniformitate, unghi larg de vizionare, etc.

LG CX este echipat cu procesorul AI α9 din a 3-a generatie, unul dintre cele mai evoluate procesoare de imagine dotat cu algoritmi inteligenti evoluati al caror scop este sa optimizeze imaginile pentru a fi redate in cea mai buna forma posibila.

Poate fi concurat pentru titlul de cel mai bun televizor OLED de urmatoarele serii, toate de la LG: LG E9 (2019), LG GX (2020), LG C9 (2019) sau LG BX (2020).

De retinul ca desi am spus la inceputul articolului ca televizoarele actuale tind spre perfectiune, televizorul perfect inca nu a fost produs. Asa se face ca si televizoarele OLED, adica cele mai bune televizoare ale momentului, au mici probleme cand vine vorba de HDR, mai au defecte de fabricatie, etc.

Pentru ca sunt televizoare scumpe si pentru ca ecranele OLED sunt cele mai bune, atunci cand cumparati un astfel de televizor si are defecte de imagine, altele decat cele cunoscute si recunoscute,  nu stati pe ganduri si returnati-l imediat. Nu ezitati sa optati pentru acelasi model si iarasi, nu ezitati sa il returnati din nou daca si acela are probleme. Imaginea pe OLED trebuie sa fie (aproape) perfecta!
Am facut aceasta specificare pentru ca am vazut mau multe recenzii ale unor clienti nemultumiti pe bune dreptate si totul a pornit de la rusinea de a returna un televizor care nu afisa perfect si care s-a dovedit mai tarziu ca avea un defect de fabricatie.

Cel mai bun televizor QLED 4K: Samsung Q90T (2020)

Seria TV QLED Samsung Q80T

Vezi in magazin seria Samsung Q90T

Cu modele de 139 cm, 164 cm, 189 cm si 216 cm (intre 55 si 85 inch), seria QLED Ultra HD 4K Samsung Q90T se comercializeaza si in magazinele din Romania. Televizoarele QLED sunt recunoscute pentru imaginile stralucitoare si culorile foarte vii, de cele mai multe ori mai vii decat in realitate, pentru unghiurile largi de vizionare si pentru contrastul bun.

Desi se spune despre televizoarele QLED ca datorita luminozitatii foarte puternice sunt potrivite pentru incaperile foarte luminoase, Samsung Q90T este un televizor excelent pentru vizionarea filmelor HDR chiar si intr-o camera intunecata, reusind sa redea cu succes toate nuantele dar si negrul intens, alaturi de culorile bogate si vibrante specifica ecranelor QLED.

Samsung Q90T poate fi concurat pentru cel mai bun TV QLED de urmatoarele serii: Samsung Q90R (2019), Samsung Q80T (2020), Samsung Q80R(2019) si Samsung The Terrance (2020) care inca nu se gaseste la noi.

Cel mai bun televizor NanoCell LED 4K: LGNANO90 (2020)

Seria TV LG NANO90

Vevi pretul LG 75NANO903NA

Produsa cu diagonala intre 55 si 86 de inch, seria Ultra HD 4K LG NANO90 are cateva versiuni care se gasesc si in magazinele din Romania. Este o serie de televizoare fiabile ce ruleaza WebOS si care sunt perfecte pentru redarea continuturilor cu dinamica mare in incaperi luminoase, ecranele acestora neavand practic reflexii iar culorile afisate fiind foarte naturale.

Aceste caracteristici fac aceasta serie perfecta pentru emisiunile sportive si spectacolele TV dar mai putin potrivita pentru vizionarea flimelor mai ales in incaperi mai intunecate, datorita contrastului scazut si deficientelor HDR, specifice tuturor televizoarelor NanoCell.

Cel mai bun HDR: LG CX OLED (2020)

Seria OLED LG CX

Vezi in magazin seria LG CX

Adica acelasi televizor OLED pe care l-am prezentat si mai sus. Dar daca ar fi sa alegem cel mai bun HDR cu ecran LED nu mai suntem la fel de categorici si vom vorbi despre televizoare depre care pana acum nu ati auzit.

Cea mai buna serie HDR non OLED a momentului pare sa fie seria TV Vizio P Quantum X 2020 dar brandul inca nu este comercializat in Romania, asa ca nu putem spera ca aceasta serie sa apara prea curand in magazinele noastre.

Exista alternative dar din pacate nici acestea nu pot fi gasite la noi chiar daca brandurile se comercializeaza: Seria Hisense H9G (2020) – o solutie mai ieftina, seria Sony X950H (2020) – cu cea mai buna acuratete a culorilor pe un ecran LED si seria TCL S535 QLED (2020).

Din pacate niciunua dintre aceste alternative nu poate fi achizitionata din Romania.

Cel mai bun televizor ieftin: Horizon HL7590U (2020)

Seria TV Horizon HL7590U

Vezi in magazin seria Horizon HL750U

Aici a fost cel mai greu pentru ca ieftin e un termen cu semnificatii diferite pentru fiecare dintre noi. Cel mai bun televizor ieftin nu poate proveni de la unul dintre producatorii de top, suntem familiarizati cu preturile acestora, va trebui deci sa cautam la brandurile cunoscute ca fiind ieftine dar care, din pacate, sunt cunoscute si pentru faptul ca nu au cel mai bun control al calitatii.

Principala mea preocupare la alegerea celui mai bun televizor ieftin a fost evitarea seriilor cu probleme care pot face televizoarele inutilizabile, apoi calitatea si fiabilitatea imaginii urmata de facilitatile smart si in final calitatea sunetului.

Daca ar fi fost sa luam ca baza review-urile internationale ne-am fi oprit la seriile TV Hisense H8G (2020) – care nu se gaseste la noi, si TCL S535 (2020) – care nici aceasta nu se gaseste la noi. In plus, niciuna dintre aceste serii nu este tocmai ieftina pentru Romania. Asa am ajuns la un produs chiar ieftin pe care il puteti gasi in magazinele noastre si care este destul de fiabil pentru banii pe care ii veti cheltui pentru el, seria TV Horizon HL7590U.

Cu modele de 108 cm, 126 cm, 139 cm si 146 cm (intre 43 si 58 inch), seria TV LED Ultra HD 4K Horizon HL7590U este compromisul idealpentru cine doreste un televizor mare la pret redus. Departe de a atinge perfectiunea, televizoarele acestei serii sunt cel mai frecvent comparata de utilizatori cu modele de la producatori de top cu care reusesc uneori sa concureze de la egal la egal sau la anumite capitole sa le si intreaca.

Televizorul va fi mai lent in meniuri deoarece ruleaza Android dar nu are bug-urile software intalnite spre exemplu lamult laludatul si mai scumpul Hisense H8G care la noi nici nu se gaseste.

 

 

Cel mai bun Televizor in 2021 - 10610

Vezi reducerile principalelor magazine!

Iata care sunt promotiile valabile astazi, 22 februarie 2024:

eMag.ro PC Garage evoMag

Spune-ti parerea

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*