Televizor Curbat OLED Smart 3D LG 55EA980V, 139 cm – specificatii, pret, review, pareri

Poți partaja pe:

Ultima noutate in materie de televizoare este reprezentata de televizoarele cu ecran curbat. Si pentru a reprezenta o noutate absoluta, va aduc in atentie televizorul smart cu ecran OLED  curbat de 139 cm, LG 55EA980V. Departe de a fi un televizor ieftin, acesta integreaza cele mai noi tehnologii posibile, oferind un produs cu totul exceptional, prin design, calitatea imaginilor, capabilitati si modernitate.

Prezentare Televizor Curbat OLED Smart 3D LG 55EA980V

Afla pretul acestui televizor

Descriere

Stiti probabil ca principalul element al unui televizor este ecranul si ca de-a lungul timpului mai multe tehnologii au schimbat radical aspectul si capabilitatile televizoarelor. Si daca locul televizoarelor cu tub catodic a fost luat de modernele televizoare cu ecrane LCD LED sau plasma, iata ca si pentru acestea si-au gasit inlocuitorul. Este vorba despre televizoarele cu ecran OLED.

Televizor Curbat OLED Smart 3D LG 55EA980V vedere de sus

Care sunt particularitatile ecranelor OLED?

Ecranele LCD-LED

Ca sa intelegeti mai bine, imaginati-va ca televizoarele LCD-LED au in spatele ecranului o matrice de diode electroluminescente numite LED, care produc lumina pe care o reda televizorul. Fiind dispuse de jur imprejurul ecranului, acestea emit in permanenta aceeasi cantitate de lumina, reglabila din setarile televizorului. In spatele ecranului se afla de asemenea un strat reflectorizant polarizat care distribuie lumina (aproximativ) uniform pe toata suprafata ecranului. Aceasta metoda de iluminare duce de cele mai multe ori la aparitia unor defecte de imagine datorita incapabilitatii stratului reflectorizant de a distribui lumina uniform, numit blacklight bleeding.

Ce televizor sa aleg - blacklight bleeding la televizoarele LCD

In partea frontala a ecranului LCD se afla trei matrice lcd, cate una pentru fiecare culoare si trei filtre de culoare, cate unul pentru fiecare matrice, ceea ce contribuie la cresterea grosimii acestui tip de ecrane.

Ecranele OLED

Spre deosebire de ecranele LCD LED, ecranele OLED au o structura mai simpla care elimina total orice posibilitate de aparitie a defectelor de imagine, Acestea sunt capabile sa-si genereze singure lumina, neavand nevoie de lumina de background, ceea ce face ca ecranul sa fie mult mai subtire.

tehnologie LCD LED vs tehnologie OLED

Altfel spus, fiecare pixel al ecranului OLED isi emite propria lumina in propria culoare prin combinarea culorii a trei diode LED integrate in fiecare pixel. Astfel, culorile se obtin prin combinarea puterii de emisie a fiecarei diode LED din fiecare pixel.

Primul mare avantaj al ecranelor OLED este lipsa oricarui defect de imagine. Este imposibil sa apara defecte de imagine la un ecran care isi genereaza imaginea pixel cu pixel.

Cel de-al doilea mare avantaj al ecranelor OLED este faptul ca acestea pot reda culoarea neagra, neexistand lumina de background, fiecare pixel lucreaza independent, astfel imaginile redate vor avea un contrast real mai bun.

Cel de-al treilea mare avantaj al ecranelor OLED este faptul ca imaginile vor fi vizibile din absolut orice unghi. Nu conteaza daca priviti televizorul frontal, din lateral, de jos sau de sus. Din orice unghi imaginea va avea aceeasi calitate.

O alta caracteristica a ecranelor OLED este flexibilitatea. Aceste ecrane sunt flexibile, permitand curbarea si fiind, deci, incasante. Un ecran OLED nu se poate sparge decat daca este pus pe un suport casant.

Semiprofil Televizor Curbat OLED Smart 3D LG 55EA980V

Profil Televizor Curbat OLED Smart 3D LG 55EA980VTehnologii integrate

Televizorul cu ecran OLED curbat LG 55EA980V beneficiaza de cele mai noi tehnologii.  Vom enumera doar cateva dintre ele.

Ecranul OLED curbat este elementul de efect al acestui televizor. Acesta are diagonala de 139 cm si rezolutia de 1920 x 1080 format 16:9. Curbura ecranului nu este intamplatoare, ci urmareste ca vizualizarea din punctul central al spectatorului sa se faca perpendicular pe fiecare pixel al ecranului. Experienta vizualizarii imaginilor 2D si 3D va fi imbunatatita.

TRIPLE XD ENGINE – Cel mai recent motor LG şi cel mai avansat motor triplu XD vă aduce cel mai înalt nivel de excelenţă în culoare, contrast şi claritate cu cea mai bună calitate a imaginii.

RESOLUTION UPSCALER – Intervine in momentul in care conţinutul extern de pe internet sau dispozitive are o calitate slabă. Funcţia Resolution Upscaler îmbunătăţeşte considerabil rezoluţia conţinutului original şi oferă o calitate foarte bună pe un ecran mare.

Dynamic Color Enhancer oferă o reproducere superioară a culorilor, gestionand alte functii ale televizorului OLED LG 55EA980V, urmarind redarea celor mai fine detalii ale imaginilor.

Tehnologia 3D nu mai este o noutate, dar televizorul OLE curbat LG 55EA980V ofera posibilitatea de a controla adancimea imaginilor 3D si de a corecta eventualele deficiente ale acestor imagini.

24p Real Cinema – Stiti probabil ca in cinematografie, datorita standardului, filmele sunt redate cu 24 de imagini pe secunda. Aceasta functie face ca filmul sa ruleze cu aceeasi viteza si pe televizorul dumneavoastra, redand acelasi numar de cadre fara a afecta numarul de imagini redate intr-o secunda.

PICTURE WIZARD II –  vă permite să reglaţi elemente ale imaginii cum ar fi nivelul de negru, culoarea, nuanţa şi claritatea.

Functiile smart sunt un plus pentru orice televizor, permitandu-va sa vizualizati continut online, sa accesati retelele de socializare favorite, sa cititi presa, si, in general, tot ce tine de online.

Sonorizarea televizorului cu ecran OLED curbat LG 55EA980V este realizata printr-un sistem audio cu puterea totala de 40W ce beneficiaza de tehnologii si si functii suplimentare:  DTSDolby MS10, Virtual Surround Plus, Voce clara II, Mod Smart Sound, Wireless Sound Sync.

Specificatii Televizor Curbat OLED Smart 3D LG 55EA980V

3D: Da
Tehnologie: OLED
Smart TV: Da
Gama: 2013

Audio

Sistem audio: Mono / Stereo / Dual (MTS/SAP)Subwoofer
Iesire sunet (RMS): 40 W
Caracteristici superioare sunet: 
DTS
Dolby MS10
Virtual Surround Plus
Voce clara II
Mod Smart Sound
Wireless Sound Sync

Video

Diagonala ecran (cm): 139
Calitate imagine: Full HD
Aspect imagine: 16:9
Rezolutie: 1920 x 1080
Conversie 2D – 3D: Da
Caracteristici superioare imagine:
Control Adancime 3D
Viewpoint Control 3D
Corectare Imagine 3D
3D Sound Zooming
Dual Play
Triple XD Engine
Resolution Upscaler Plus
Smart Color Gradation
Dynamic Color Enhancer
Optimzare Contrast
24p Real Cinema
Picture Wizard II

Tuner/Receptie/Transmisie

Tuner digital: DVB-T2, DVB-C, DVB-S2

Caracteristici speciale

Player multimedia integrat: Da

Conectori

Conexiune retea: RJ-45
WirelessConexiuni: HDMI
SCART
1 x USB 3.0
Iesire casti
Slot CI
Intrare RF
PC Audio In
Iesire audio digitala (optica): 1
Intrare USB 2.0: 2
Intrare video composite: 1
Intrari component: 1
Intrari Scart (RGB): 1
Porturi HDMI: 4

Caracteristici generale

Dimensiuni cu stand: 1227 x 798.5 x 192 mm
Greutate (Kg): 17.2
Caracteristici speciale:
Smart Home
App Store
Full Web Browser
Social Center
Skype Ready
3D World
Game World
SIMPLINK (HDMI CEC)
DLNA
Wi-Fi Direct
WiDi
DVR Ready (digital)
MHL
Tag on
2nd Display
Miracast
Premium CP (Catch-up, VoD)
EPG
Smart Energy Saving
Motion eye care
Application Lock
LG Cloud
Network File Browser
Window Media Player (Play to)
Media Link

Afla pretul acestui televizor

Poți partaja pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *