Televizor Smart LED Full HD Sony 42W705, 107cm – specificatii, pret, review

Poți partaja pe:

Televizorul Sony 42W705 cu diagonala de 107 cm face parte din seria W7 ( lansat in 2014 ) si este in momentul de fata unul dintre liderii vanzarilor, in primul rand datorita calitatii de exceptie a imaginilor redate si in al doilea rand datorita pretului, fiind unul dintre cele mai ieftine televizoare smart de 107 cm din noua gama TV, cu pretul  sub modelele similare da la LG, Sharp, Samsung si Panasonic dar peste cele de la Philips, Toshiba si Grundig.

Televizor Smart LED Sony Bravia, 107cm, Full HD, 42W705

Afla pretul acestui televizor

Din seria W705 se comercializeaza pe piata autohtona si un model mai mic,  Sony 32W705, cu diagonala de 80 cm.

In privinta aspectului sunt specifice suportul de masa metalic, marginile foarte inguste si ecranul foarte subtire cu o proeminenta pe partea inferioara pentru alimentare conectori si electronica.

Descriere

Vedere din stanga Televizor Smart LED Sony, 107cm, Full HD, 42W705Sunet

Datorita faptului ca sunt foarte subtiri, la televizoare moderne se pune un accent deosebit pe imbunatatirea redarii audio si mai ales a frecventelor joase, acestea avand nevoie de difuzoare de dimensiuni mari pentru a fi redate optim.

Si Sony 42W705 foloseste tehnologii special create pentru redare, sistemul audio Down Firing reusind sa redea un bas puternic in cele doua difuzoare de 8W ce asigura stereofonia printr-un sistem Bas Reflex.

O serie de alte tehnologii imbunatatesc claritatea si elimina zgomotul, procesand sunetul la nivel analogic sau digital: Clear Phase Speaker, Signal-to-Sound Architecture, Reflector, Digital Out Format, Sound Enhancer, S-Master, S-Force, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Pulse, Sound Booster.

Vedere din dreapta Televizor Smart LED Sony, 107cm, Full HD, 42W705Imagine

Ecranul cu diagonala de 107 cm (42 inch) are rezolutia de 1920 x 10107 Full HD aspect 16:9 si este realizat in tehnologie LED. Acesta se dovedeste a fi unul de buna calitate, oferind imagini luminoase, cu culori vii, placute, afisarea fiind uniforma, fara umbre si fara defecte.

Procesorul de imagine X Reality Pro, considerat de unii cel mai performant procesor de imagine al momentului, este principalul responsabil de calitatea deosebita a imaginilor seriei W7 si reuseste sa ofere culori naturale si miscare fluida, integrand multe tehnologii la un asemenea nivel incat unele dintre acestea sunt practic invizibile pentru utilizator, procesorul facand toata treaba pentru a oferi cea mai buna imagine posibila.

Miscarea este redata impecabil, televizorul Sony 42W705 beneficiind de tehnologii speciale pentru reducerea efectului de blur – LED Motion Mode si pentru a elimina defectele de afisare ale imaginilor dinamice – Motionflow XR 200 Hz dar, asa cum am mai spus, imaginile sunt impecabile chiar si fara folosirea acestor tehnologii.

Functii si tehnologii folosite

Motionflow XR 200 Hz este una dintre principalele tehnologii folosita pentru imbunatatirea redarii imaginilor in miscare, rezultatul fiind o miscare cursiva. Acesta tehnologie scaneaza semnalul de intrare cu o rata de 200 Hz si combina rata de reimprospatare a ecranului cu numarul de cadre pe secunda al filmului pentru a afisa tot timpul imagini complete si a elimina franturile de imagini care ar fi redate in caz contrar. Tehnologii asemanatoare folosesc si alti producatori, printre care Philips si Samsung.

LED Motion Mode este o alta functie care se ocupa de miscare. Aceasta incearca (si reuseste) sa faca invizibili pixelii atunci cand acestia se afla in stari intermediare. adica pur si simplu pixelii nu sunt vizibil pe timpul tranzitiei de la o stare la alta. Rezultatul este disparitia efectului de blur specific miscarii pe ecranele LCD.

Tehnologie Live Colour, considerata cea mai spectaculoasa tehnologia de la Sony Bravia, ofera televizorului Sony 42W705 posibilitatea de a afisa culori mai vii, mai naturale, indiferent de calitatea imaginilor de intrare. Efectul este de-a dreptul uimitor:

24p True Cinema este o alta functie marca Sony folosita la televizorul 42W705. Stiti ca standardul in cinematografie este de 24 de imagini pe secunda iar acesta functie tocmai de acele imagini se va ocupa.

Intelligent MPEG Noise Reduction este mai mult decat ceea ce pare. Este functia care cauta (si in mare parte reuseste) sa elimine zgomotul de pe imagine fara a afecta calitatea acesteia.  In general zgomotul este specific frecventelor inalte si de obicei eliminarea se face prin suprimarea acelor frecvente, rezultatul fiind unul nedorit, adica o imagine fara zgomot dar si fara detalii, fara consistenta. Televizorul Sony 42W705 prin functia Intelligent MPEG Noise Reduction analizeaza practic imaginea pixel cu pixel iar procesorul de imagine X Reality Pro implementeaza toate functiile active necesare.

Functia Smart TV va asigura accesul online, prin aplicatii dedicate si va permite sa accesati orice site folosind browserul Oprea, sa vizitati retelele de socializare sau sa vizionati clipurile preferate pe Youtube.

Playerul multimedia integrat permite televizorului sa redea continut multimedia (filme, imagini, muzica) de pe orice dispozitiv USB extern, fara a mai fi nevoie sa il conectati la un calculator sau o tableta.

Conectivitate

Fiind un televizor performant, Sony 42W705 ofera si posibilitati variate de interconectare. Fiind un Smart TV acesta are nevoie de conexiune la internet pentru a folosi functiile specifice. Conexiunea la internet se poate realiza atat prin cablu cat si wireless.

Conectori Televizor Smart LED Sony, 107cm, Full HD, 42W705

Conectorii sunt plasati pe spatele televizorului: Euroscart (AV 1), Intrare component (AV 2), iesire digitala audio, LAN – RJ45 pentru retea, doua interfete USB din care una pentru hard disk, patru intrari HDMI, iesire audio jack 3,5.

Specificatii televizor Smart LED Full HD Sony 42W705

3D: Nu
Tehnologie: LED
Smart TV: Da
Gama:2014

Audio

Sistem audio: Down Firing
Iesire sunet (RMS): 2 x 8 W
Caracteristici superioare sunet:
Clear Phase Speaker
Signal-to-Sound Architecture
Reflector
Digital Out Format
Sound Enhancer
S-Master
S-Force
Dolby Digital
Dolby Digital Plus
Dolby Pulse
Sound Booster

Video

Diagonala ecran (cm): 107
Calitate imagine: Full HD
Aspect imagine: 16:9
Rezolutie: 1920 x 10107
Caracteristici superioare imagine:
Face Area Detection
LED Motion Mode
Intelligent Picture Optimizer
X-Reality PRO
Motionflow XR 200 Hz
Frame Blinking
Advanced Contrast Enhancer
24p True Cinema
Tehnologie Live Colour
Deep Colour
Deep Color
Intelligent MPEG Noise Reduction

Tuner/Receptie/Transmisie

Tuner digital:DVB-T/T2, DVB-C, DVB-S/S2
Redare video:PAL, SECAM, NTSC

Caracteristici speciale

Player multimedia integrat: Da

Conectori

Conexiune retea:
RJ-45
Wireless
Conexiuni:
HDMI
SCART
Slot CI+Iesire audio digitala (optica): 1
Intrare USB 2.0: 2
Intrare video composite: 1
Intrari component: 1
Intrari Scart (RGB): 1
Porturi HDMI: 4

Caracteristici generale

Dimensiuni
Fara stand: 958 x 563 x 64 mm
Cu stand: 958 x 600 x 170 mm
Greutate (Kg):11,7
Putere consumata:50 W
Culoare: Negru

Caracteristici speciale:

TeleText 2000 pagini
Audio Return Channel
InstaPort™
Hotel Mode
Skype Ready
WiFi Direct
Sony Entertainment Network
Opera Apps (System)
Seamless Streaming
One-touch mirroring
Allshare (Screen Mirroring)
TV SideView™
Social Viewing
Opera browser
DLNA
BRAVIA Sync

Afla pretul acestui televizor

Poți partaja pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *